Merkel stuper på ny måling i Tyskland

En måling viser at Tysklands statsminister Angela Merkel mister støtte i befolkningen. Hun har en oppslutning på 57 prosent, en tilbakegang på 18 prosentpoeng. 

Det er den tyske rikskringkastingen ARD som står bak målingen som er gjennomført på samme tidspunkt i denne statsministerperiode som i forrige. Den lave oppslutningen er ikke overraskende etter det svakeste valgresultat siden hun kom til makten i Tyskland i 2005.

Det ble holdt valg i Tyskland i september i fjor, men først i mars ble det endelig bekreftet hvordan landets nye regjering vil se ut. Det er det lengste landet har vært uten regjering noensinne, og Merkel har vært under hardt press.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På tross av Merkels synkende oppslutning er hun mer populær enn flesteparten av ministrene sine. Innenriksminister Horst Seehofer har en oppslutning på 39 prosent, finansminister Peter Altmaier har 55, mens utenriksminister Heiko Maas har 43 og forsvarsminister Ursula von der Leyen 40 prosent. De minst populære ministrene har til sammenligning en oppslutning på 25 og 26 prosent.