Hundrevis av korgutter misbrukt i Tyskland

Minst 231 gutter i et av Tysklands eldste og best kjente guttekor skal ha blitt utsatt for overgrep opp gjennom årene. De fleste overgrepene fant sted mens den forrige pavens bror ledet koret.

Domspatzen-koret holder til i Regensburg i Bayern og guttene i koret har kommet fra en katolsk kostskole.

LES:18 asylsøkere involvert i vold i Köln

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De første anklagene om overgrep ble kjent i 2010, og i februar i fjor erkjente den katolske menigheten i byen at 72 gutter hadde blitt utsatt for overgrep og tilbød hver av dem 24.000 kroner i oppreisning.

Pavens bror

Skandalen blir ikke mindre av at koret fra 1964 til 1994 ble ledet av pave Benedikts bror, George Ratzinger, og at de fleste av overgrepene som nå har kommet for en dag skal ha funnet sted i løpet av disse 30 årene.

Ratzinger har hevdet at seksuelle overgrep aldri var noe tema i løpet av den tiden han ledet guttekoret, men etter press gikk menigheten i Regensburg med på å la en uavhengig advokat granske saken videre.

Seksuelle overgrep

Advokaten Ulrich Weber la fredag fram sin rapport og slår fast at langt flere korgutter enn tidligere kjent har vært utsatt for overgrep i Regensburg.

– Jeg har 231 rapporter om fysiske overgrep, opplyser Weber.

– Flesteparten av de seksuelle overgrepene i Regensburg fant sted fra midten til slutten av 1970-tallet, slår han fast.

Sadistiske straffemetoder

Tidligere korgutter har fortalt om alt fra voldtekter og seksuelt misbruk, til fysisk avstraffelse og utsulting. Minst ti prester skal ha stått bak overgrepene.

En av de tidligere elevene ved kostskolen, som sang i koret, var den kjente dirigenten og komponisten Franz Wittenbrink.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Wittenbrink fortalte for noen år tilbake i et intervju med Spiegel om «et system av sadistiske straffemetoder knyttet til seksuell tilfredsstillelse».