Homofile trosser forbudet og forsøkte likevel å gjennomføre en pride-parade i Istanbul søndag. De ble stanset av politi med tåregass og hunder. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB scanpix

Pride-paraden i Istanbul stanset av opprørspoliti

Opprørspoliti tok i bruk tåregass for å jage bort hundrevis av mennesker som trosset forbudet mot årets pride-parade i Istanbul søndag.

Det er fjerde år på rad at myndighetene i Istanbul setter ned foten for paraden som skulle markere avslutningen på Istanbuls pride-uke.

Etter planen skulle byens 16. parade gå av stabelen til tross for at arrangørene opplyste at paraden var avlyst av politiet. Men mange var likevel fast bestemt på å prøve.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Demonstranter og aktivister med regnbueflagg og bannere gjorde et forsøk på å marsjere ned byens hovedgate Istiklal etter å ha lest opp en erklæring og danset i sidegatene.

Opprørspoliti med tåregass og hunder stanset årets pride-parade i Istanbul søndag. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB scanpix

Men politiet som hadde sperret av området, blokkerte marsjen og dyttet deltakerne tilbake inn i sidegatene med tåregass, hunder og køller.

– Vi adlyder ikke, vi tier ikke stille, vi er ikke redde, ropte demonstrantene mens de søkte tilflukt i nærliggende gater og vasket ansiktet for å prøve å få bort tåregassen.

Tyrkia er et av svært få muslimske land der homofili ikke er forbudt, men det har likevel vært et økende antall angrep på homofile de siste årene.

NTB-DPA

Les også
– Seksualiserer samfunnet med sin ideologi
Les også
«Det går over berre du får gifta deg med ei dame»
Les også
– Kan bli uthengt om man ikke bruker regnbuefargene
Les også
Prideparader, barn og vår nye skeive virkelighet
Les også
Held barna heime frå barnehagen i protest mot Pride-tog
Les også
Tusenvis gikk i Pride-tog i Oslo