Helgesen med spark til Listhaugs innsamling til kristne

Klimaminister Vidar Helgesen (H) sier han vil støtte «lidende mennesker uavhengig av religion». Twitter-meldingen tolkes som kritikk av regjeringskollega Sylvi Listhaug (Frp).

«For min del, som kristen men først og fremst som menneske, skal jeg gi julegave til noen som hjelper lidende mennesker uavhengig av religion»,skriver Helgesen.

– Det er vanlig å gi bidrag til gode formål i julen. Min tweet er et uttrykk for et personlig initiativ på samme måte somListhaugs aksjon er et personlig initiativ, skriver Helgesen i en epost tilNRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innvandrings- og integreringsminister Listhaug la denne uka ut en video på Facebook der hun oppfordret folk til å gi en gave til organisasjonenÅpne Dører som hjelper forfulgte kristne. Hun kritiserte samtidig protestaksjonen mot henne der det ble oppfordret til å støtte organisasjonenNOAS, som hjelper asylsøkere i Norge.

Helgesen la ut sitt lille spark på Twitter samtidig som Listhaug befant seg i NRKs radiostudio for å diskutere saken i programmetPolitisk kvarter.