NY BISKOP: Jan Otto Myrseth er
...
NY BISKOP: Jan Otto Myrseth er ny biskop i Tunsberg bispedømme. Foto: Klaus Gustafsson
Jan Otto Myrseth blir ny biskop i Tunsberg bispedømme
Del
Jan Otto Myrseth, domprost i Bergen, ble valgt til biskop i Tunsberg med knappest mulig margin.

Domprosten i Bergen, Jan Otto Myrseth (61), er tilsatt som ny biskop i Tunsberg bispedømme. Han overtar etter Per Arne Dahl.

Kirkerådet delte seg da de gjorde ansettelsen onsdag kveld: Myrseth fikk åtte stemmer, mens domprost i Tønsberg, Kjetil Haga, fikk sju stemmer. Den tredje kandidaten, Øystein Magelssen, fikk ingen stemmer. Magelssen er generalsekretær i Norges KFUK-KFUM og ble nominert av et grasrotengasjement i Tunsberg etter den ordinære kirkelige nominasjonen var ferdig.

– Vi gratulerer Jan Otto Myrseth som ny biskop, og vi gratulerer Tunsberg bispedømme og Den norske kirke med ny biskop. Han har et bredt votum i ryggen og er sterkt ønsket som biskop, sier leder i Kirkerådet, Kristin Gunleiksrud Raaum.

– Jeg er ydmyk og takknemlig for den tilliten som er vist meg og gleder meg til å ta fatt som biskop i Tunsberg, sier Myrseth i en pressemelding.

Et knapt flertall av biskopene ønsket Myrseth som ny biskop i Tunsberg. Myrseth fikk sju førstestemmer i avstemningen, mens domprosten i Tønsberg, Kjetil Haga, fikk fem førstestemmer.

Tunsberg bispedømme dekker Vestfold og Buskerud fylker.

Per Arne Dahl holder avskjedsgudstjeneste 17. juni.

NTB

paywall
paywall
paywall
paywall