NY BISKOP: Jan Otto Myrseth er ny biskop i Tunsberg bispedømme. Foto: Klaus Gustafsson

Jan Otto Myrseth blir ny biskop i Tunsberg bispedømme

Jan Otto Myrseth, domprost i Bergen, ble valgt til biskop i Tunsberg med knappest mulig margin.

Domprosten i Bergen, Jan Otto Myrseth (61), er tilsatt som ny biskop i Tunsberg bispedømme. Han overtar etter Per Arne Dahl.

Kirkerådet delte seg da de gjorde ansettelsen onsdag kveld: Myrseth fikk åtte stemmer, mens domprost i Tønsberg, Kjetil Haga, fikk sju stemmer. Den tredje kandidaten, Øystein Magelssen, fikk ingen stemmer. Magelssen er generalsekretær i Norges KFUK-KFUM og ble nominert av et grasrotengasjement i Tunsberg etter den ordinære kirkelige nominasjonen var ferdig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi gratulerer Jan Otto Myrseth som ny biskop, og vi gratulerer Tunsberg bispedømme og Den norske kirke med ny biskop. Han har et bredt votum i ryggen og er sterkt ønsket som biskop, sier leder i Kirkerådet, Kristin Gunleiksrud Raaum.

– Jeg er ydmyk og takknemlig for den tilliten som er vist meg og gleder meg til å ta fatt som biskop i Tunsberg, sier Myrseth i en pressemelding.

Et knapt flertall av biskopene ønsket Myrseth som ny biskop i Tunsberg. Myrseth fikk sju førstestemmer i avstemningen, mens domprosten i Tønsberg, Kjetil Haga, fikk fem førstestemmer.

Tunsberg bispedømme dekker Vestfold og Buskerud fylker.

Per Arne Dahl holder avskjedsgudstjeneste 17. juni.

NTB

Les også
Denne kandidaten har flertall blant biskopene
Les også
Den nye biskopen i Tunsberg blir en mann
Les også
Hun er en av bispekandidatene
Les også
Konservativ bispekandidat ute av dansen
Les også
Ikke troverdig bispekandidat