AVVISER INGEN: Øystein Engås avviser ingen som vil bli medlem av NLM Trossamfunn, men poengterer at de først og fremst må finne seg et lokalt kristent fellesskap.

60 vil inn i nytt trossamfunn

Torsdag ettermiddag la Norsk Luthersk Misjonssamband ut innmeldingsskjemaet til sitt nye trossamfunn på nett. Men de ønsker ikke å bli en havn for frustrerte kirkemedlemmer.

Rundt 60 har meldt sin interesse for å bli med i det nye trossamfunnet som Norsk Luthersk Misjonssamband er i ferd med å opprette. Torsdag hadde trossamfunnet mottatt rundt 30 e-poster fra interesserte.

– Hvis vi dobler tallet, kan det kanskje indikere hvor mange som vil melde seg inn, sier Øystein Engås, leder av NLM Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ: Toppene i Misjonssambandet avventende til eget trossamfunn

Skjemet er klart

Torsdag ettermiddag la Misjonssambandet ut innmeldingsskjemaet til det nye trossamfunnet på sine nettsider.

Trossamfunnet blir opprettet etter at generalforsamlingen i sommer gjorde vedtak i saken.

Hovedstyret ferdigbehandlet saken i helgen. Det er tilfeldig at opprettelsen av trossamfunnet kommer samtidig med at det ble kjent at det blir overveldende flertall for å innføre homofil vigselsliturgi i Den norske kirke, men Engås registrerer at kirkevalget har økt interessen for trossamfunnet.

– Frykter dere å bli en havn for misfornøyde kirkemedlemmer som ikke har et nært forhold til Misjonssambandet?

– Jeg kan ikke si at vi frykter det. Men vi er opptatt av å formidle hva dette egentlig er. De som er frustrerte over Den norske kirke må først og fremst finne et lokalt kristent fellesskap å være aktiv i, men vi vil ikke avvise noen som vil være aktiv i NLM. Vi mistenkeliggjør ingen på den måten.

– Ønsker dere dem velkommen, men sier at dere regner med at de finner sin plass i Misjonssambandet?

– Vi konkluderer ikke slik, men understreker at det gjelder finner et kristent fellesskap. Vi antar at de som tar kontakt med oss gjør det fordi de kjenner Misjonssambandet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ: Flertall i Kirkemøtet for å vie homofile

Større oppmerksomhet

– Er det mest et problem eller en fordel for dere at opprettelsen av trossamfunnet falt sammen i tid med resultatet fra kirkevalget?

– Det er verken et problem eller en fordel. Men vi merker at det gir oppmerksomhet både media og enkeltpersoner. Man har litt sterkere fokus på det som skjer i Den norske kirke for tida. Vi ønsker å formidle at det ikke er på grunn av relasjonen til Den norske kirke at vi oppretter trossamfunnet, men det handler mer om vår interne utvikling hvor vi har fått forsamlinger, sier Engås.

Misjonssambandet har de siste 20 årene gått fra å bestå av små, lokale misjonsforeninger til å få en rekke store misjonsforsamlinger som i praksis fungerer som store menigheter.

Les også
Stort ja til trossamfunnNLM
Les også
Kirken må gjennomgå valgreglene
Les også
– En gledens dag
Les også
– Menigheter må kunne si nei til å vie homofile