Bait-un-Nasr moskéen på Furuset i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Flere nordmenn konverterer til islam

De siste 15-20 årene har om lag 2.500 personer konvertert til islam i Norge, anslår forskere.

På slutten av 90-tallet viste en kartlegging rundt 500 konvertitter - til islam.

Islamforsker Anne Sofie Roald anslo i underkant av 1.000 personer i 2005, omtrent det samme som kollega Kari Vogt estimerte i 2008, skiver Aftenposten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I dag er tallet tre ganger så høyt, ifølge Vogt. Roald er enig i anslaget.

– 3.000 konvertitter er et tentativt tall. Tradisjonelt har konverteringer i forbindelse med ekteskap vært det vanligste, men de senere årene ser vi både i Norge og resten av Europa at såkalte «kamerat-konverteringer» får fotfeste. Det er unge muslimer som eksponerer ikke-muslimske jevnaldrende for islam, sier Kari Vogt til Aftenposten.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

200.000 muslimer

Det føres ikke egen statistikk over folks trostilhørighet i Norge, men forskere antar at det er vel 200.000 muslimer i Norge i dag.

Anslaget bygger på antallet innvandrere og barn av innvandrere i Norge fra land der islam er den dominerende religionen, sammenholdt med Statistisk sentralbyrås oversikt over medlemmer i trossamfunn utenfor Den norske kirke.

Muslimske trossamfunn hadde i fjor vel 132.000 registrerte medlemmer, ifølge SSB. Veksten siden 2010 har vært på 33 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Pisking misforstått

De unge konvertittene Aftenposten har snakket med, liker ikke begrepene « konservativ» eller « liberal» når det kommer til islam.

– Som muslim støtter jeg sharialovene. Men i Norge gjelder norske lover, og det står i Koranen at vi skal støtte lovene i landet vi bor i. Vi kan jo ikke kreve sharialover her, sier en konvertitt. En annen mener de strenge straffene blir feil fremstilt.

– Dette med pisking blir ofte feil fremstilt i mediene. Reglene er mer omfattende enn det som kommer fram, sier en kvinnelig konvertitt som vil være anonym.

Les også:

Les også
Trosforfølgelse på hjemmebane
Les også
Eks-muslim ber Anundsen om politihjelpSpørsmål til justisministeren
Les også
Ber kirker ta kontakt med politiet
Les også
Mer bråk om islam, stillere om kristen troNy bok