Statsadvokat Marit Bakkevig sk
...
Statsadvokat Marit Bakkevig skal føre saken mot 66-åringen som nå er dømt for nettovergrep mot flere titalls barn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
66-åring dømt til åtte års fengsel for nettovergrep
Del
En 66 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til åtte års fengsel for en rekke overgrep mot barn i Norge og på Filippinene.

Den 66 år gamle mannen var tiltalt blant annet for å ha bestilt nettstrømming av overgrep mot filippinske barn. Til sammen skal den 66 år gamle mannen ha forgrepet seg på 62 barn – av dem 20 filippinske, ifølge NRK .

Mannen erkjente delvis straffskyld da saken startet i retten 31. oktober i år. Dommen var i tråd med aktor Marit Bakkevigs påstand.

LES: Lærer innrømmer å ha filmet 40 gutter med skjult kamera

Den uføretrygdede mannen overførte penger til en familie på Filippinene , som sendte ham overgrepsmateriale i retur. I tiltalen ble det understreket at lovbruddet er grovt fordi barna som ble filmet var særlig sårbare og avhengig av pengene filmingen førte med seg.

Vant tillit

Totalt skal 20 barn på Filippinene være rammet av handlingene til mannen, som i 2013 ble dømt til fengsel i ti måneder for forhold knyttet til overgrep.

De øvrige 42 fornærmede skal være barn mannen har kommet i kontakt med gjennom chattetjenester på internett. Han skal ifølge tiltalen ha utgitt seg for selv å være mindreårig og sånn vunnet tilstrekkelig tillit til at han kunne presse barna til å utvise seksuell atferd.

Visste hva de skulle gjøre

I retten sa 66-åringen at han ikke beordret barna til å utføre seksuelle handlinger, men bare ga dem instruksjoner, noe aktor mente var uvesentlig.

LES OGSÅ: Overgrepsdømt trompetist slått i hjel i katedral

Mannens forsvarer, advokat Gisle Didriksen, mente at barna ikke ble lurt.

– Den tiltalte mener at barna har vært med på slike ting tidligere, og at barna visste godt hva de skulle gjøre. Barna fremstår ikke som at de har motforestillinger mot det de gjør på opptakene, sa han til NRK.