Rabitamoskeen i Calmeyers gate
...
Rabitamoskeen i Calmeyers gate i Oslo. Arkivfoto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
– Norden går sammen om terrorliste-undersøkelse
Del
De nordiske landene går sammen og krever svar på hvorfor lokale islamske organisasjoner er oppført på en terrorliste i De forente arabiske emirater.

– Jeg kan bekrefte at det er enighet om at de nordiske landene skal gjøre et forsøk på å ha en felles dialog lokalt i Emiratene om disse listene, sier pressevakt Veslemøy Salvesen i Utenriksdepartementet til NTB.

– Vi vil sammen oppsøke utenriksdepartementet i Emiratene og framlegge vårt synspunkt der, sier hun.

Finsk UD skriver på sine nettsider at de nordiske landene skal samarbeide på diplomatisk nivå og forsøke å få til et møte med myndighetene i Emiratene. Blant annet vil de nordiske landene kreve å få grundige forklaringer på hvorfor nordiske islamske organisasjoner har havnet på terrorlisten.

Sist helg ble det kjent at den norske organisasjonen og trossamfunnet Det Islamske forbundet står oppført på terrorlisten sammen med blant annet Sveriges Muslimska Förbund, Islamiska Förbundet i Sverige, Det islamske trossamfund i Danmark og Den islamske menighet i Finland.

Det islamske forbundet kalles også Rabitamoskeen. Den ligger i Oslo, er en av Norges største moskeer, og ledes av Basim Ghozlan.

Både norske myndigheter og Det Islamske forbundet reagerer på at organisasjonen er satt på terrorlisten, og Utenriksdepartementet har krevd en forklaring fra Emiratene . Men så langt har UD ikke fått svar.

– Det er derfor vi nå går sammen med de andre nordiske landene, sier Salvesen.