Ingvild Endestad, leder i FRI
...
Ingvild Endestad, leder i FRI – foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold. Foto: Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner/CC/Flickr
FRI-leder: – Et stort og åpent sår i det skeive miljøet
Del
Ingvild Endestad, leder i FRI, mener massakren i Orlando er en påminner om at det er en lang kamp igjen for homofile og transpersoner.

– Et sånt type angrep er så massivt at det er vanskelig å ta det innover oss. Dette er et stort og åpent sår i det skeive miljøet, og det er mange som er rammet. Det er først og fram en enorm menneskelig tragedie, og det er en tilleggsdimensjon når det rammer en minoritet så hardt, sier Ingvild Endestad, leder i FRI – foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold til NTB.

LES: 50 drept i skyting på nattklubb for homofile

50 mennesker ble drept da en mann åpnet ild på en nattklubb for homofile i Orlando i Florida natt til søndag. Motivet for massakren er fortsatt ukjent, men flere spekulerer i at det kan ha vært rettet mot det homofile miljøet.

– Nå går vi inn i Pride -måneden, hvor det skal være parader rundt i hele verden. Dette setter et spesielt preg på den tiden som kommer nå. Dette har satt en støkk i oss alle. Alle LHBT -personer kjenner til denne typen utesteder, og det blir lett å se for seg hvordan det kunne vært her. Det blir nært, og vi vet hvilken kultur det er, sier Endestad.

– Dette er en påminner om at det er en lang kamp igjen. Det er mange lesbiske og homofile rundt om i verden som frykter sanksjoner og vold, sier hun.

LES OGSÅ: – IS har lag ut bilde av Orlando-gjerningsmann

us-orlando,utenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,drap,nord-amerika,usa,orlando,orlando-angrepet,florida,terror,terrorisme,terrorangrep,ekstremisme,ekstremist,jihadist,islam,afghaner,fri,foreningen for kjønns,- og seksualitetsmangfold,ingvild endestad,tragedie,isis,is,islamsk stat,daesh,homsebar,homofili,homobar,homonattklubb,nattklubb,gay-pride,gay pride,lhbt