Frankrikes president François
...
Frankrikes president François Hollande besøkte redaksjonslokalene til ukebladet Charlie Hebdo, som onsdag formiddag ble angrepet av flere terrorister. Foto: REUTERS/Christian Hartmann/NTB Scanpix
Hollande: Et angrep på ytringsfriheten
Del
En rystet president François Hollande nølte ikke med å dra til satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris kort tid er etter terrorangrepet. – Dette er et angrep på ytringsfriheten, sa han.

Francois Hollande var tydelig preget av angrepet i Paris onsdag formiddag og kalte det en terrorhandling da han møtte pressen utenfor satiremagasinet Charlie Hebdos redaksjonslokaler.

To svartkledde menn angrep det satiriske ukebladet Charlie Hebdo i Paris. To politimenn ble også drept i skuddvekslinger med terroristene. Totalt ble minst 11 mennesker drept i angrepet. Foto: AFP / ANNE GELBARD / NTB Scanpix
 

– Frankrike er i sjokk etter denne terrorhandlingen, sa Hollande og bekreftet at elleve mennesker var drept mens fire andre er alvorlig såret.

– Vi tenker i dag på ofrene for denne tragedien og deres pårørende, sa han.

Presidenten sa videre at myndighetene nå har iverksatt en rekke sikkerhetstiltak over store deler av Paris og omegn.

– Dette er et angrep på ytringsfriheten. Men vi må vise at vi står sammen i dette landet. Vi er et liberalt land, derfor møter vi ofte trusler. Men ingen skal tro at de kan true oss til stillhet. Dette er et angrep på ytringsfriheten, sa Hollande.

Filmet skytingen fra et tak:

 

Les også: – 11 drept i skyting i lokalene til fransk satirisk blad

francois hollande,paris,frankr-angrep-hollande,utenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,europa,frankrike