SØRGER: Mor til den 19 år gamle palestineren Ijad Jaradat sørger over at sønnen ble drept av israelske soldater 27. oktober etter steinkasting nær Hebron.

Tør ikke vise sorg over drepte barn

Palestinske mødre tør ikke vise sorg over barn som er drept i terroren mot Israel. Men det er bare et skalkeskjul så lenge tv-kameraene går. I realiteten er sorgen sterk og dyp, skriver Kristeligt Dagblad.

Det er et stort tap i de fleste familier å miste et barn også på Vestbredden og i Gaza. Men sorg blir sett på som et svakhetstegn, og det ventes at mødre skal være stolte over at deres barn er blitt martyrer. Derfor ser man at mange palestinske mødre hyller sine drepte barn for deres heltemodige kamp mot Israel. Men det er bare så lenge tv-kameraene ruller og naboene står rundt dem. Egentlige er de lammet av sorg og avmakt, skriver den danske avisen.

LES: Palestiner med kniv drept på Vestbredden

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kvinnene leverer det som blir forventet av dem i situasjonen. De viser styrke overfor fienden Israel, som for enhver pris ikke må tro at det er mulig å tvinge palestinerne i kne. Heller ikke ved å gråte over et mistet barn.

– Det er en kultur som har utviklet seg, at man skal vise styrke overfor Israel. Men det er kun en utvendig styrke. Når journalistene er borte, er de fortsatt mødre som er fortvilet over å ha mistet et barn, sier Khuloud Assaf, sjefsredaktør i det offisielle palestinske nyhetsbyrået Wafa.

Hun er selv mor til fire barn, og blir provosert når hun møter ideen om at palestinske mødre føder og oppdrar sine barn til å kaste stein og gleder seg hvis de dør som martyrer.

– Familien er i sjokktilstand de første dager etter et dødsfall. Derfor griper de også etter den trøsten som ligger i martyriet, sier hun.

Les også
Abbas krever fortgang i ICC-etterforskning
Les også
To palestinere drept etter angrep
Les også
Ultraortodokse jøder ber om fritak for palestinske angrepIsrael-korrespondenten
Les også
Palestinere angrep israelsk politi - begge ble skutt
Les også
– Palestiner med kniv drept på Vestbredden