Lørdag ble en buss på vei mot Kenyas hovedstad Nairobi stoppet av opprørere fra gruppen al-Shabaab. 28 mennesker ble drept. Søndag drepte kenyanske sikkerhetsstyrker 100 medlemmer av opprørsgruppen. Foto: REUTERS / NTB scanpix

Kenya hevder å ha drept 100 terrorister i Somalia

Kenyanske sikkerhetsstyrker har drept mer enn 100 al-Shabaab-medlemmer etter angrepet mot en buss i Kenya lørdag, ifølge landets visepresident.

Den islamistiske opprørsgruppa tok ansvaret for angrepet lørdag der 28 mennesker ble drept.

Ifølge Kenyas visepresident William Ruto fulgte landets sikkerhetsstyrker etter angriperne til Somalia. Der ble 100 al-Shabaab-medlemmer drept og en av gruppens leire jevnet med jorden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vil forfølge deg

– Vår beskjed til dem er tydelig. Du kan angripe uskyldige sivile, men gjennomfører du et angrep mot Kenya og kenyanere, vil vi forfølge deg hvor enn du drar, uttalte Ruto søndag.

Angrepet fant sted ikke lenge etter at bussen hadde dratt fra Mandera, som ligger nordøst i Kenya og nær grensa til Somalia. Det var et 60-tall passasjerer om bord, og bussen ble beskutt flere ganger før den ble tvunget til å stoppe.

– Da bussen stanset, ble passasjerene delt inn i to grupper, en bestående av folk de trodde var muslimer, og en for dem som ikke var det, fortalte en 25-årig passasjer som bare vil bli omtalt som Ibrahim, til nyhetsbyrået AFP.

Ikke-muslimer drept

De som ikke var muslimer, ble drept. Av de drepte var 19 menn og ni kvinner. En lokal tjenestemann forteller at noen av dem som var i den ene gruppa som skulle drepes, klarte å redde livet ved å resitere vers fra Koranen.

Ali Mohamud Rage, talsmann for den somaliske islamistgruppen, uttalte lørdag at drapene var en reaksjon på angrep på moskeer i den kenyanske havnebyen Mombasa. Politiet har stengt fire moskeer i byen fordi de mener de var for nært tilknyttet ytterliggående grupper.

Les også
28 mennesker drept på en buss i Kenya
Les også
FN-sjef ber om penger for å hindre hungersnød i Somalia
Les også
Jihadister i Norge bryr seg lite om PST
Les også
Palestinere angrep jøder på vei til bønn i Jerusalem