PST vil ikke si noe om hvordan personene ble avslørt eller hvilke metoder som ble brukt. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Flyktninger på vei til Norge mistenkt for terrorisme

Mellom fem og ti av rundt 1.000 kvoteflyktninger som er plukket ut av FN for å komme til Norge, er terrorister, ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

PST bekrefter overfor Dagbladet at både Islamsk Stat (IS) og Nusrafronten, som er tilknyttet al-Qaida, har forsøkt å sende terrorister til Norge som flyktninger.

PST har på to turer til Midtøsten avslørt at nærmere ti personer som skulle til Norge hadde tilknytning til de to organisasjonene, får avisen bekreftet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De var plukket ut som kandidater til å få opphold i Norge av FNs høykommissær for flyktninger, UNHCR.

– Dessverre er det noen som forsøker å utnytte og misbruke flyktninginstituttet. Vi har avslørt flere kvoteflyktninger med tilknytning til Nusrafronten og IS, bekrefter politioverbetjent Svein Erik Molstad overfor Dagbladet.

PST vil ikke si noe om hvordan personene ble avslørt eller hvilke metoder som ble brukt. Sikkerhetspolitiet vil imidlertid ikke gi noen garantier og utelukker ikke at andre terrorister har klart å skaffe seg opphold i Norge.

Les også:

Finnes det tilgivelse for IS-krigere?

Les også
Over 5.000 båtflyktninger brakt til Italia i helgen
Les også
Journalister holdes unna oppbrakt flyktningbåt utenfor Myanmar
Les også
Reisen over Middelhavet
Les også
Det virkelige Hamas
Les også
Ber politikerne tvinge kommunene til å ta imot flyktninger
Les også
Finnes det tilgivelse for IS-krigere?Festspillene i Bergen