TERROR I NORGE: PST er kjent med trusselen som er publisert og jobber nå med å avklare den.

Fransk nettsted: – Norge er neste terrormål

Norge og Danmark blir på et fransk nettsted utpekt som neste terrormål. PST sier de er kjent med trusselen.

Trusselen er lagt ut på et fransk nettsted, der også Danmark blir pekt ut som neste mål, etter terrorangrepet i Paris. Det var TV 2 som først publiserte nyheten.

– Vi er kjent med trusselen som er publisert og jobber nå med å avklare den, sier operasjonslederen ved Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det har kommet tips om en ytring på et forum. Uttalelsen er at neste mål er Norge og at det skal skje noe her. Denne typen tips får vi inn mange av hver dag, og vi jobber nå med å avklare om dette er reelt eller ikke, sier seniorrådgiver Siv Alsén i PST til Dagbladet.

De fleste tipsene PST får inn viser seg å ikke være reelle. Både i Norge og Danmark har det blitt publisert Muhammed-karikaturer.

I Paris ble gisselsituasjonene etter terrorhandlingene avsluttet fredag ettermiddag da politiet gikk til aksjon mot de to stedene. Alle tre gisseltakerne ble drept, mens fire gisler foreløpig er meldt omkommet.

Angrepene i Frankrike har likhetstrekk med det som kom fram i PSTs trusselvurdering i sommer. Der kom det fram at det forelå en konkret trussel mot Norge i løpet av kort tid.

Les også
Terrormistenkte beleiret i fransk småby
Les også
Seks holdes som gisler i jødisk butikk
Les også
– Sjefredaktøren i Charlie Hebdo blant de drepte
Les også
Tolv drept – intens jakt på drapsmennene i Paris