Bildet, frigitt av redningsgru
...
Bildet, frigitt av redningsgruppa De hvite hjelmene, viser en del av landsbyen Zardana, der flyangrepet torsdag kveld rammet. Foto: Syrian Civil Defense White Helmets via AP / NTB scanpix
51 sivile drept i flyangrep i Syria
Del
Minst 51 sivile, deriblant ni barn, er funnet døde etter et flyangrep helt nordvest i Syria, ifølge eksilgruppa SOHR. Titalls personer er skadd.

Flyangrepet, som torsdag kveld rammet et boligområde i Zardana i provinsen Idlib, ble gjennomført av det syriske regimet med støtte fra Russland, ifølge SOHR.

For mange av de skadde beskrives tilstanden som kritisk, og tallet på døde fryktes derfor å stige ytterligere, opplyser SOHR-leder Rami Abdulrahman.

Russiske myndigheter avviser påstandene fra SOHR, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået TASS. Den London-baserte eksilgruppa henter sine opplysninger fra et nettverk av kilder inne i Syria.

Ifølge redningsgruppa De hvite hjelmene var det en markedsplass ved siden av en moské som ble bombet torsdag kveld.

En korrespondent for AFP forteller at angrepet har etterlatt seg et digert krater midt mellom flere ødelagte bygninger i Zardana.

Størsteparten av Idlib-provinsen er utenfor president Bashar al-Assads kontroll, og styres av opprørsgruppen Hayat Tahir al-Sham, en islamist-allianse som har sprunget ut av den tidligere Nusrafronten, som hadde tilknytning til al-Qaida.