Politi og redningstjenesten rykket ut til en jødisk synagoge sentralt i Göteborg i 2017 etter at maskerte personer kastet brannbomber mot bygningen. Nå er tre menn dømt for hendelsen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB scanpix.

Tre dømt for synagogeangrep i Göteborg

Tre menn er dømt til fengsel for å ha deltatt i et brannbombeangrep mot en synagoge i Göteborg i desember 2017.

To av mennene ble dømt til to års fengsel, mens den tredje ble dømt til fengsel i ett år og tre måneder, skriver Aftonbladet. En av mennene ble også utvist fra Sverige i ti år.

De tre mennene på henholdsvis 18, 22 og 24 år ble dømt for grov ulovlig trussel og forsøk på grovt skadeverk. En av de dømte er syrisk statsborger, en annen er palestinsk, mens den tredje er klassifisert som statsløs.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det var 9. desember i fjor at en gruppe personer kastet brannbomber inn på gårdsplassen ved synagogen i Göteborg. Kraftig regnvær dempet flammene, og det ble ingen skader verken på folk eller eiendom. Rundt 20 ungdommer deltok på et arrangement i et forsamlingshus ved siden av.

Svenske politikere reagerte med sjokk og avsky etter brannbombeangrepet. Også kristne og muslimske organisasjoner fordømte angrepet, og folk viste sin støtte ved å feste blomster og papphjerter på gjerdet utenfor synagogen.

I tillegg til forsøk på grov mordbrann, ønsket aktor at de tre mennene skulle dømmes for hatkriminalitet. Ifølge Aftonbladet ble de imidlertid kun dømt for grov ulovlig trussel og forsøk på grovt skadeverk.

Hendelsen førte til skjerpet sikkerhet ved de tre synagogene i Stockholm. Også i Malmö ble sikkerheten skjerpet etter at det fredag 8. desember ble ropt drapstrusler mot jøder under en demonstrasjon i kjølvannet av USAs beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

NTB

Les også
Tre menn tiltalt for synagoge-angrep i Göteborg
Les også
Muslimske demonstranter i Malmö: – Muhammeds hær er tilbake
Les også
Ervin Kohn anmelder artist for jødehets
Les også
Rettssak i gang etter synagogeangrep i Sverige
Les også
Jødisk forening i Sverige legges ned etter trusler
Les også
Ingen ville delta i kippa-eksperiment