Det ble mye bråk rundt innvand
...
Det ble mye bråk rundt innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) besøk til bydelen Rinkeby i Stockholm tirsdag. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix
Svenske myndigheter avviser at de ble advart om Listhaug-besøk
Del
Svenske myndigheter avviser at migrasjonsminister Heléne Fritzon ble advart av den norske regjeringen om Sylvi Listhaugs besøk i Rinkeby.

Aftonbladet skrev tirsdag at det svenske utenriksdepartementet ble advart via uformelle kanaler i den norske regjeringen om Sylvi Listhaugs besøk i Rinkeby.

LES: Svensk minister: – Vil ikke være del av Listhaugs valgkamp 

Pressesekretær i det svenske justisdepartementet, Fredrik Persson, avviser at migrasjonsminister Heléne Fritzon ble advart i forkant av besøket. Fritzon valgte på kort varsel å avlyse et planlagt møte med Listhaug tirsdag og uttalte til VG at årsaken var at hun ikke ønsket å være en del av Listhaugs valgkamp.

– Jeg har også lest dette i Aftonbladet, men det har jeg ingen informasjon om, sier Persson til Nettavisen .

Persson vil ikke utdype overfor Nettavisen hvorfor eller når Fritzon besluttet å avlyse møtet med Listhaug, og henviser til den skriftlige kommentaren hun ga til VG .

Verken Utenriksdepartementet eller Statsministerens kontor har kjennskap til den kontakten som omtales i Aftonbladet.

– Statsministerens kontor har ikke hatt noe kontakt med svenske myndigheter, sier kommunikasjonssjef ved Statsministerens kontor, Trude Måseide, til NTB.

– Fra Utenriksdepartementet stiller vi oss helt uforstående til oppslaget om kontakt mellom norsk og svensk UD for å advare mot eller unnskylde Listhaugs besøk, sier pressetalsperson Frode O. Andersen i UD til NTB.

LES OGSÅ: Erna Solberg ber Listhaug passe på

listhaug-advarsel-avvis,innenriks,nyheter,politikk,Flyktninger og asyl,norge,Riksnyheter,norden,sverige,rinkeby,helene fritzon,fredrik persson,ud,utenriksdepartementet,trude måseide,frode o. andersen