Gatebarn i Sverige angripes av maskerte menn

Enslige barn og ungdommer som lever alene på gaten i Stockholm, har ved flere tilfeller blitt angrepet av svartkledde, maskerte menn.

Angriperne har koblinger til fotball-hooliganer, opplyser svensk politi tilSvenska Dagbladet.

– Man går sammen fra ulike lag, glemmer gamle feider og retter seg mot en ny felles fiende, sier Christian Frödén ved grensepolitiet, som arbeider med enslige mindreårige i Stockholm.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mennene kaster glassflasker og mishandler ungdommene som ifølge politimannen er «livredde og på vakt hele tiden». Ungdommene våger ikke å anmelde angrepene, men politiet har fått høre om flere av angrepene i ettertid.

Unntaket er et angrep i sommer som ble anmeldt, og som skjedde ved moskeen i Björns trädgård Da ble ungdommene angrepet av cirka 50 svartkledde menn.

I januar ble det delt ut løpesedler med oppfordring om å gi flyktningbarn «den straffen de fortjener». Cirka hundre maskerte menn samlet seg ved T-centralen iStockholm, og politiet bekreftet da at det dreide seg om menn som utfører vold i idrettsklubbers navn.

I området rundt sentralstasjonen i Stockholm lever en gruppe på 300 gutter i alderen 15-20 år. Mange av dem fra Nord-Afrika. De har havnet på gaten etter å ha kommet tilSverige på egen hånd.