Jimmie Åkesson leder Sverigedemokraterna. Foto: Anders Wiklund / NTB Scanpix.

Åkesson tilbake på den politiske scenen

Startskuddet for Jimmie Åkessons comeback i svensk politikk går i helgen. Svenskene spør seg om han makter den tøffe jobben som leder for et Sverigedemokraterna i oppløsning.

Åkesson ble sykmeldt på grunn av utmattelse etter partiets brakvalg i september i fjor fram til i vår. I mars kunngjorde Åkesson på Fredrik Skavlans talkshow at han er på vei tilbake, og lørdag entrer han igjen for fullt den politiske scenen.

Åkesson skal lørdag ettermiddag holde en tale på Långholmen i Stockholm, og søndag går han i ilden i SVTs partilederdebatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Spørsmålet svenskene nå stiller seg, er om SD-lederen er i stand til å klare å ta grep og hindre at det skadeskutte partiet revner i sømmene. Det knyttes derfor stor spenning til hvordan Åkesson vil klare seg under helgens opptredener.

«Spørsmålet er også om Åkesson har noen ess, eller kanskje plaster, i dressermet for å lappe sammen partiet etter den opprivende striden med ungdomspartiet SDU», skriver nyhetsbyrået TT.

I slutten av april kastet Sverigedemokraterna sju partimedlemmer, blant dem de to øverste lederne i partiets ungdomsfløy SDU. I ukene før utestengelsene pågikk skittkastingen i partiet for åpen scene i svenske medier. (©NTB)

Les også
– Konflikten i Sverigedemokraterna neppe over
Les også
Skavlan slipper kritikk fra Kringkastingsrådet
Les også
Fredrik Skavlan forsvarte intervjuet med ÅkessonKringkastingsrådet
Les også
Sverigedemokraterna i full strid med ungdomsfløyen
Les også
Skavlan får hard kritikk etter Åkesson-intervju