Venstre-leder Trine Skei Grande vil ha mer kunnskap på bordet slik at Norge blir bedre rustet til å håndtere flyktningsituasjonen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Minihøring på Stortinget om flyktninger

Dagen før statsminister Erna Solberg skal orientere Stortinget om flyktningsituasjonen, inviterer Venstre en rekke organisasjoner på feltet til et åpent seminar for å oppdatere politikerne.

Formålet er å innhente kunnskap om hvordan Norge skal takle flyktningsituasjonen og sikre god integrering. I tillegg til åtte organisasjoner på flyktning- og asylfeltet, vil også kommuneorganisasjonen KS delta på høringen mandag.

– Venstre mener at vi denne høsten har sett en prekær flyktningsituasjon i Europas nærområde. På et så komplisert område som flyktning og integrering er det viktig å få mest mulig kunnskap om mangler og behov innen mottaksapparatet. Hjelpeorganisasjonene jobber med dette daglig, derfor er det så viktig å hente inn kunnskap, sier Venstre-leder Trine Skei Grande, som skal lede høringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

SKEI GRANDE: – Må ha hastemøte om flyktninger

Statsminister Erna Solberg skal tirsdag legge fram en et forslag for Stortinget om en tilleggsbevilgning til håndtering av flyktningkrisen. Senere i høst vil det også komme en tilleggsproposisjon til budsjettet for 2016.

Les også
Det blir vanskeligere å være politiker fremover
Les også
Jensen: – Aller viktigst å stimulere eksportnæringer
Les også
Regjeringen bruker rekordmye oljepenger
Les også
Asylsøkere i Norge får bare midlertidig opphold
Les også
Nå legger de slagplan for budsjettstridStridssakene