Storbritannias nye statsminist
...
Storbritannias nye statsminister Theresa May sammen med ektemannen Philip utenfor statsministerboligen i Downing Street onsdag kveld. Foto: Toby Melville/Reuters/NTB scanpix
May: – Sammen vil vi skape et bedre Storbritannia
Del
Jeg vil jobbe for et Storbritannia som fungerer for alle, sa Theresa May etter å ha overtatt som Storbritannias nye statsminister.

– Jeg vil jobbe for et Storbritannia som ikke fungerer for de få privilegerte, men som fungerer for alle. Det er mitt oppdrag, og sammen vil vi skape et bedre Storbritannia, sa May til pressen utenfor statsministerboligen i Downing Street onsdag kveld.

– Jeg har akseptert dronningens oppdrag om å danne en ny regjering, fortalte May med ektemannen Philip ved sin side.

Storbritannias nye statsminister Theresa May utenfor statsministerboligen i Downing Street onsdag kveld. Foto: Stefan Wermuth/Reuters/NTB scanpix
 

Det var rett før klokken 19 at May forlot Buckingham Palace der hun fikk det formelle oppdraget av dronning Elizabeth om å danne ny regjering. Deretter dro May rett til statsministerboligen for å holde sin første tale som landets 54. statsminister.

I sin tale sa også May at landet står overfor store forandringer – med henvisning til Storbritannias EU-utmeldelse . May har tidligere gjort det klart at resultatet av folkeavstemningen, der britene stemte for å forlate Unionen, er endelig.

Ikke alle er imidlertid fornøyd med at May skal ta over statsministerposten. Enkelte demonstranter samlet seg onsdag i nærheten av Downing Street for å uttrykke sin motstand mot 59-åringen, som blir Storbritannias andre kvinnelige statsminister.

Theresa May og ektemannen Philip May på vei inn til Buckingham Palace onsdag. Foto: Reuters / NTB scanpix