OPERA-SANGER: Ole Børud fikk d
...
OPERA-SANGER: Ole Børud fikk de beste tilbakemeldingene av dommerne. Foto: David Brandt/NRK
Ole Børud overrasket stort med opera
Del
En svært emosjonell framføring gjorde at dommerne tok fram superlativene i lørdagens episode av Stjernekamp.

For sjuende året på rad sender NRK «Stjernekamp» i beste sendetid hver lørdagskveld. Den kristne artisten Ole Børud har fått gode tilbakemeldinger på alt han har levert i årets sesong, men var likevel blant de tre artistene som fikk færrest stemmer i forrige ukes episode.

Aldri sunget opera før

Det endret seg etter at Børud lørdag leverte en aria «Pourquoi me réveiller» fra Jules Massenets opera Werther, basert på Goethes roman «Den unge Werthers lidelser» (Se video). Børud ble stemt videre, mens en annen kristen deltaker - Maria Arredondo - måtte forlate stjernekamp for denne gang.

Den verdenskjente operasangerinnen Solveig Kringlebotn har coachet deltakerne i løpet av uken, og satt også i dommerpanelet. Ole Børud, som aldri har sunget opera før, måtte i løpet av en enkelt uke sette seg inn i en sangstil som det for de fleste tar mange år å lære seg.

– Jeg har vært på noen sangtimer før, men aldri en slik som denne, sa Børud om treningen han hadde fått før sending.

Her kan du se Ole Børuds Opera-opptreden:

Kreditering: NRK/YouTube

Superlativer fra dommerne

Etter framføringen var tilbakemeldingen fra Kringlebotn at Børud hadde greidd å mestre teknikkene på utrolig kort tid.

– Sjelden har jeg hatt noen inne som har plukket opp ting så raskt. Du husket jo alt vi snakket om. Du lot deg ikke forstyrre når folk klappet midt under en arie. Det var så fint, sa sanglæreren.

Også de faste dommerne var svært imponert. Thomas Felberg sa om Oles kraftfulle arie at det var som å høre «to stemmer stamtidig», mens Mona B. Riise drog linjene tilbake til «Lille Ole» og artistens bakgrunn.

– Jeg er helt målløs. Sorgfulle, lille Ole. Jeg vet du kan synge metal og all musikk med afroamerikansk bakgrunn, men opera? Kringkastingsorkesteret og deg sammen er noe av det beste jeg har hørt på Stjernekamp. Det var vidunderlig, sa Riise.

Kåret til den beste

Heller ikke i sosiale medier eller i tradisjonelle medier har Oles opptreden gått ubemerket hen. Artistens innlevelse og musikalske timing sammen med orkesteret er noe av det som blir trukket fram. Dagbladet kårer Børuds arie til den beste av alle lørdag. Se hele sendingen her .

paywall
paywall
paywall
ole børud,stjernekamp,nrk,opera,thomas felberg,mona b. riise,musikk,sang,lisa børud,solveig kringlebotn