Deltakerrekord skal gi bibel-mobilisering

Ungdom i Oppdrag (UIO) ønsker å dele ut gratisbibler til hele Norge. Til høsten står Troms for tur.

Ved den solfylte kysten i Stavern pågår en rekke kristne sommerkonferanser. En av dem erUngdom i Oppdrag (UIO) sin Gofest. I år er det rekordpåmelding, og antall forhåndspåmeldte deltagere vil for første gang krype opp mot 1000.

– Det som særpreger denne familiefesten er misjon. Og det vi er spesielt opptatt av akkurat nå er misjon, sier lederen av UIO Norge,Andreas Nordli, humoristisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men det er ikke bare smil og glede blant de misjonstente deltagerne. Antall norske misjonærer går nemlig ned, noe Nordli ikke er særlig glad for.

Dyster statistikk

– Jeg tror ikke misjonsbefalingen ble gitt til alle andre enn nordmenn. Derfor tror jeg heller ikke det er Guds vilje at antall norske misjonærer skal gå ned, sier UIO-lederen.

Hver eneste dag gjennom hele året ber han og mange andre i organisasjonen om at Gud skal kalle mennesker til misjon. Når Gofest går av stabelen i Stavern denne uken håper Nordli på bønnesvar.

– Vår store bønn og drøm er at deltagerne skal få møte Jesus gjennom forkynnelse, tilbedelse og relasjoner. Og i dette møte oppleve kallet til å gå, sier Nordli.

Misjonshistorier

Siden 2007 har UIO arrangert Gofest i sin nåværende form. De fleste deltagerne er unge, mellom 20 og 30 år, og det fins egne tilbud for barn og tenåringer.

Gofest er også et sted der UIO-ere kan få høre nytt fra misjonærene som ellers oppholder seg i utlandet. Å lytte til misjonærer er noe av det Nordli setter mest pris på under sommerfesten.

– De sterkeste minnene mine er ofte knyttet til personlige historier fra feltarbeiderne våre. De forteller om seire og nederlag. Årsaken til at dette er så viktig for meg er kanskje mitt eget misjonshjerte. Jeg synes det er sterkt når mennesker blir kalt til misjon, sier Nordli.

Bibelbombing

Selv om Ungdom i Oppdrag ofte drar på misjonsturer til andre land er ikke Norge glemt. For to år siden tok organisasjonen initiativ til å dele ut gratisbibler til alle husstandene i Finnmark. 240 menigheter deltok. Tilbakemeldingene fra finnmarkingene var positive. Nå skal UIO fortsette utdelingen i Troms.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Misjonssambandet,Normisjon,Kristent Fellesskap ogDen norske kirke er blant trossamfunnene som er med i aksjonen. Åtte kommuner i nordlige delen av Troms skal dekkes.

– Vi har biskopen med oss, sier Nordli.

Etter Troms står bibelutdeling i Østfold for tur.

– Målet er at alle husstander skal få et personlig tilbud om en bibel. Jeg har en forventing om at Gud skal gi oss tro for at vi kan se dette over hele Norge, sier Nordli.

Han tror årets Gofest kan bli et sted hvor deltagerne blir tent for nettopp denne visjonen.

* En god oversikt over det som skjer i Kristen-Norge i sommer finner du på Stevneguiden.no