Trekker seg som bispekandidat

Samtidig rykker Torstein Lalim opp og blir kandidat nummer tre.

Bård Mæland, som var en av de tre nominerte til å ta over etter biskopErling J. Pettersen, har meddeltKirkerådet at han trekker sitt kandidatur.

Det skriverDen norske kirke i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Videre heter det at Mæland, som er prorektor vedVID vitenskapelige høgskole i Stavanger, forklarer at beslutningen skyldes familiære årsaker.

– Siden den første forespørselen kom om å la seg nominere, har det vært en hovedproblemstilling for meg hvordan det vil være for familien å bli eksponert for en slik gjerning. Jeg har nå kjent noe av dette på kroppen, og har kommet frem til at det beste for familien og meg selv er at jeg nå trekker meg, sier han.

Han beklager dette overfor alle som har ønsket ham som biskop.

– Jeg vet likevel atStavanger bispedømme vil få en god biskop i de andre aktuelle kandidatene.

Skal avgi anbefalinger

Etter avstemningsrunden i oktober var detHelge S. Gaard, Bård Mæland ogIvar Braut som fikk flest stemmer. Av de opprinnelig fem kandidatene varTorstein Lalim, som er prost i Øvre Romerike, nummer fire. Han rykker nå opp og blir en av de tre gjenstående kandidatene.

Neste skritt er at alle biskopene ogStavanger bispedømmeråd skal gi sine anbefalinger til Kirkerådet. På Kirkerådets møte 7.-9. desember 2016 tilsettes den nye biskopen, og valget står nå altså mellom de nevnte tre.

Erling J. Pettersen går av etter årsskiftet.