ØNSKET: Generalsekretær Ingeborg Mongstad-Kvammen (44) i Bibelselskapet

Har fått lang liste med bispeønsker

Bare én uke etter at Stavanger-biskop Erling Pettersen varslet sin avgang, har bispedømmerådet fått forslag til 61 kvinner og menn som kan overta.

– Det er flott at det er stort engasjement, sier stiftsdirektør Jorunn Kraft Vistnes i Stavanger bispedømme til Stavanger Aftenblad.

Misjonshøyskolen

To av de som er spilt inn, var også nominert da Pettersen ble utnevnt for sju år siden: prost Ludvig Bjerkreim (62) i Sandnes og prost Kjetil Aano (67) i Tungenes prosti, Stavanger. Fem av de vitenskaplige ansatte ved Misjonshøgskolen - VID vitenskaplige høgskole er på listen: professorene Hans Austnaberg (59), Knut Holter (57) og Jostein Ådna (61), stipendiat Karen Margrete Mestad (42) og rektor Bård Mæland (47).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På listen er også Egil Morland (66) og Rolf Kjøde (56) frå NLA. Begge har markert seg som tydelige motstandere av kirkelig vielse av homofile og lesbiske par.

REKTOR: Bård Mæland (47), rektor ved tidligere Misjonshøgskolen, nå VID - vitenskaplige høgskole.

Blant de andre på listen er kirkerådsmedlem og sokneprest Ivar Braut (60) i Birkeland i Bergen, domprost Herborg innset (55) i Tromsø, prost Helge S. Gaard (57) i Avaldsnes på Karmøy, domprost Anne-May Grasaas (60) i Oslo, nestleder i Kirkerådet og professor på Menighetsfakultetet Harald Hegstad (56), generalsekretær Jeffrey Huseby (57) i Det Norske Misjonsselskap, forskningsdekan Jan Olav Henriksen (67) ved Menighetsfakultetet, domprost Ragnhild Jepsen (46) i Nidaros, sokneprest Haakon Kessel (54) i Ræge, MF-stipendiat Sunniva Gylver (49), prost Kristine Sandmæl (46) i Lofoten, som også er nyvalgt leder i Mellomkirkelig Råd og landets første åpent lesbiske prost.

Generalsekretær Ingeborg Mongstad-Kvammen (44) i Bibelselskapet, sokneprest Sølvi Kristin Lewin (45) i Ramnes i Tunsberg, prost Eigil Morvik (60) i Søndre Aker, sokneprest Gunnar Mindestrømmen (55) i Søreide i Bergen og tidligere leder i Presteforeningen er spilt inn.

Ektepar

På forslagslisten er det to ektepar: Både studentprest Leni Mæland (45) ved Universitetet i Stavanger og ektemannen Bård Mæland (47). Fra Bergen er både kapellan Kjersti Gautestad Norheim (41) i Birkeland menighet og ektemannen, førsteamanuensis Bård Erik Hallesby Norheim (42) ved NLA Høgskolen spilt inn.

På listen er også direktør Raag Rolfsen (53) i Areopagos, professor Sturla Stålsett (52) ved Menighetsfakultetet og førsteamanuensis Merete Thomassen (59) ved Det praktisk-teologiske seminar.

Innen 15. september skal bispedømmerådet nominere fem kandidater, men de står fritt til å velge andre enn de som er spilt inn. I høst blir det avstemningsrunde på de nominerte kandidatene. Deretter skal biskopene uttale seg. Det er ventet at Kirkerådet foretar ansettelsen i desember.

Les også
Tror neste biskop får roligere tider
Les også
Biskop Pettersen – domsforkynning og Guds kjærleik
Les også
Krever at ny biskop har lokal forankring
Les også
Får skryt av sin fremste motstander
Les også
Ny biskop i Stavanger