Taus Putin la ned blomster etter terrorangrepet

En preget Vladimir Putin la ned røde roser utenfor metrostasjonen i hjembyen St. Petersburg, bare timer etter at en bombe tok livet av minst 11 personer.

Bomben eksploderte i en metrovogn mens den befant seg mellom stasjoneneSennaja Plosjtsjad og Teknologisk institutt. Myndighetene i Russland opplyser at 11 er drept og 45 skadd. Kort tid etter ble en annen bombe funnet og uskadeliggjort på metrostasjonenPlosjtsjad Vosstanija.

PresidentPutin ankom sent mandag kveld, plasserte rosene på det provisoriske minnesmerket der folk hadde tent lys og lagt ned blomster og forlot stedet uten å si et ord.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I en uttalelse fraKreml mandag framgår det at USAs presidentDonald Trump har ringt Putin for å kondolere, tilby sin støtte og forsikre om at landene står sammen i sin fordømmelse av terrorisme og ondskap som må bekjempes i fellesskap.

Ingen tar ansvar

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet, som skjedde tidlig mandag ettermiddag. Ifølge Interfax, som siterer anonyme kilder, mener politiet at angrepet var gjennomført av én selvmordsbomber, identifisert som en 23 år gammel mann fra Sentral-Asia med tilknytning til radikale islamister. Dette er ikke bekreftet offentlig.

Politiet etterlyste først to personer, den ene mistenkt for å ha utplassert bomben som eksploderte. Den andre var mistenkt for å ha utplassert bomben som ble uskadeliggjort, men etter at russisk fjernsyn viste et bilde av denne mistenkte, meldte mannen seg og skal være sjekket ut av saken.

Fordømmer

Da bomben gikk av mandag var Putin på besøk i St. Petersburg, som er hans hjemby, for et møte med Hviterusslands presidentAleksandr Lukasjenko. Han lovet at politi og etterretningstjenester skal gjøre sitt for å "gi et fullstendig bilde" av hva som skjedde. Han lovet å stille opp for ofrene og deres familier.

En rekke statsledere ogFNs sikkerhetsråd har fordømt det "barbariske og feige terrorangrepet", og Sikkerhetsrådet ber om at de ansvarlige for angrepet stilles til rette for sine handlinger.