FACEBOOK: Facebook-gründer Mark Zuckerberg får kritikk etter uttalelser om Holocaust-fornektere.

Facebook nekter å fjerne innlegg som benekter Holocaust

Facebook-gründer Mark Zuckerberg vil ikke fjerne innlegg som påstår at Holocaust ikke har funnet sted. Nå får han massiv kritikk.

Facebook-gründer Mark Zuckerberg har fått kritikk etter han i et intervju med teknologi-avisen Recode forsvarte Facebooks praksis i saker om krenkende innhold og falske nyheter.

– Jeg er selv jødisk

Et av temaene i intervjuet var Holocaust-innlegg som argumenterer mot at folkemordet under andre verdenskrig noen gang har funnet sted. Zuckerberg trakk frem slike innlegg som eksempler på utsagn Facebook ikke kommer til å fjerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er selv jødisk, og det finnes mennesker der ute som nekter for at Holocaust fant sted. Jeg synes det er dypt støtende, men til syvende og sist tror jeg ikke at det er Facebook sin oppgave å fjerne slikt innhold selv om det er feil. Vi vet ikke om det er skrevet bevisst eller hva hensikten bak det er, sier han til Recode.

Facebook-gründeren sa at det i slike tilfeller heller ville ha vært aktuelt å begrense spredningen av det bestemte innlegget, og dermed også muligheten for at det dukker opp i nyhetsstrømmen til andre Facebook-brukere.

Intervjuet, som blant annet er omtalt av The Guardian, The Jerusalem Post og The Huffington Post, har ført til massive reaksjoner over hele verden og gitt nytt liv til debatten om falske nyheter og ytringsfrihet.

– Forsvare

Torsdag meldte Recode at Zuckerberg har kommet med en korreksjon av uttalelsen.

– Min intensjon var ikke å forsvare menneskene bak Holocaustbenektelse, sier han til avisen.

Videre forklarer han at Facebooks formål ikke er å hindre noen i å ytre seg usant, men å unngå at falske nyheter og misvisende informasjon sprer seg.

Flere av kritikerne trekker linjer mellom intervjuet og Cambridge Analytica-skandalen fra 2017. Analsysebyrået ble avslørt i å ha samlet inn ulovlig data fra Facebook-brukere uten at Zuckerberg hadde kontroll.

Les også
- Horribelt av Hamas å fornekte Holocaust
Les også
Misbruk av Holocaust
Les også
Ekspert: – Vi gir Facebook for mye
Les også
Britisk holocaustfornekter nektes å snakke
Les også
Tyskere står sammen mot jødehat
Les også
Nynazister søker om stand under Arendalsuka
Les også
Retten pålegger Hodne Facebook-vennskap med Brynjar Meling
Les også
Kjensler i kok i korsnekt-gruppe på Facebook