Dette er de mest delte Dagen-sakene i 2017

Halvparten av de ti mest delte Dagen-sakene i sosiale medier i 2017 handler om Joshua French. Og flere av dem er lederartikler signert sjefredaktør Vebjørn Selbekk. Klarer du å gjette hvilken sak som befinner seg på toppen av listen?

Nederst i artikkelen kan du se hele oversikten over hvilke artikler som er de meste delte Dagen-sakene i 2017.

---------

Artikkelen fortsetter under annonsen.

8. Nok en lederartikkel får plass på listen over de ti mest delte Dagen-sakene i år. En skole i Skien valgte å flette inn et par koranvers i elevenes kristne, klassiske julespill. Sjefredaktør Vebjørn Selbekk kalte det en snikislamisering av julen. Slikt blir det debatt av, og på Facebook er saken delt hele 3.213 ganger. Du kan lese lederenher.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.

 

7. Joshua French er utvilsomt en mann som engasjerer Dagens lesere. Det samme gjelder moren hans, Kari Hilde Hodne French. Derfor var nok mange lettet da Joshua French på Norges nasjonaldag endelig var tilbake i landet etter åtte år i fangenskap i Kongo. Men få var nok mer lettet enn hans mor. Så mange som 3.590 personer valgte å dele videre saken hvor huntakker for støtten familien har fått gjennom alle disse årene.

5. Artikkelen som havner på femteplass i statistikken inneholder to signalord som begge engasjerer Dagens lesere. Det ene er «Joshua French». Det andre er «KrF». Det er vel kun Joshua French som har skapt mer engasjement blant kristne avislesere enn Kristelig Folkeparti dette valgåret. Nårtar til orde for å få Joshua French hjem til Norge, slik de gjorde bare måneder før returen var et faktum, er det vanskelig for mange å holde fingrene unna «Del»-knappen. 3.875 personer mente at dette var noe flere burde få med seg.

3. På tredjeplass liggerden fjerde Joshua French-saken på topp 10-listen. I februar meldte VG at en avtale om overføring av Joshua French til Norge nesten var på plass. Få våget nok på dette tidspunktet å tro at det kom til å skje allerede i mai, kun et par måneder senere. Likevel så mange på dette som et lite lyspunkt i saken om den dødsdømte nordmannen, kanskje fordi det var lenge siden sist det hadde vært noe synlig fremgang i arbeidet med å få ham tilbake til Norge. 4.565 personer delte saken videre på Facebook.

Dagen takker for stort engasjement – både i form av delinger, kommentarer og likerklikk – gjennom hele 2017!

Artikkelen fortsetter under annonsen.