Hun gir sminkedukkene et naturlig utseende
Del
Småbarnsmoren Sonia Singh gir nytt liv til Bratz-dukker ved å strippe dem for sminke og unaturlige ansiktstrekk.

Sonia Singh (35) fra den australske øystaten Tasmania har en kreativ hobby som er litt utenom det vanlige. Ifølge avisen Daily Mail Australia har Singh startet et redningsprosjekt for brukte Bratz-dukker, som blant annet går ut på å gi dem nye ansikter.

Ønsket hennes er å gjøre ­dukkene mer naturlige og barne­vennlige. Dette får hun til ved å fjerne all sminke, samt redusere størrelsen på dukkenes lepper og øyne. Deretter syr og strikker mor­en hennes menneskeklær i miniatyrform som står til dukkenes nye utseende.

Facebook-storm

Selv om Singh kun har 200 Facebook-venner, har videoen hun la ut for noen uker siden tatt helt av. 9,5 millioner har sett henne fjerne sminken av små dukkefjes, og Facebook-siden hennes har fått mange tusen liker.

Oppmerksomheten er ifølge hovedpersonen selv langt over forventet. Konseptet har åpnet flere nye dører for kvinnen som for tiden er arbeidsløs kjemiker.

«Jeg er ikke en forretningskvinne», uttaler hun i videoen.

Stor pågang

På sin nettside, treechangedolls.tumblr.com , legger Singh ut bilder av dukkene før og etter «ansiktsløftet». Bildene viser klare forskjeller i dukkenes ansiktstrekk når det kommer til hvordan de så ut før inngrepene, og hvordan de ser ut nå.

«Søsteren min og jeg vokste opp med å leke med brukte og hjemmelagede dukker i nydelig natur i Tasmania. Jeg elsker tilfredsstillelsen av å reparere og gjenbruke kasserte gjenstander for å gi dem nytt liv», skriver hun på nettsiden.

Det siste innlegget, som er skrevet av hennes partner, John, tyder på at pågangen fra interesserte har vært stor.

«Dukkene er nå solgt ut», skriver John og oppsummerer hvordan det har vært å få så stor oppmerksomhet for prosjektet.

«E-mailene vi har fått av folk som har prøvd dette, og som hadde det helt kanon sammen med barna sine i prosessen, har vært det beste med opplevelsen vår så langt.»