Helge Simonnes går av som sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land.

Toppsjefen i Vårt Land slutter

Helge Simonnes går av som sjefredaktør og administrerende direktør i den kristne dagsavisen Vårt Land.

Han gir seg straks som administrerende direktør, men blir sittende som sjefredaktør til etterfølger er på plass.

– Det er vemodig å tre av. Jeg har vært i Vårt Land og Mentor Medier i 30 år, og hadde ikke tenkt at det skulle bli en livsoppgave. Jeg har fått med meg oppgangstidene i mediebransjen. Dette mediehuset er preget av et unikt kollegafellesskap og sterkt engasjement blant leserne, sier Simonnes i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han understreker at det fortsatt synes det er stimulerende å skrive og ha kontakt med leserne, men at han som leder ikke kan velge ut de lystbetonte oppgavene.

Smertefull omstilling

Siviløkonomen Simonnes har vært øverste administrative og redaksjonelle leder i Vårt Land siden 1991. Få har sittet like lenge i en tilsvarende posisjon. Han har også hatt styrelederverv i Mediebedriftenes Landsforening og Norsk Presseforbund.

– Mediebransjen står overfor beinharde utfordringer. Vårt Land får i 2015 et av sine beste år økonomisk sett, og vi har gjort mye bra omstilling i de siste årene. Likevel er det ikke tilstrekkelig, slik markedssituasjonen nå er, sier Simonnes.

– Jeg er ikke lenger motivert for å lede nye, smertefulle omstillingsprosesser. Avtalen om å kunne fratre ved fylte 60 år, ble forhandlet fram for lang tid tilbake. Nå er tiden kommet, og det er en god løsning både for Vårt Land og meg, sier sunnmøringen.

Frittstående rådgiver

Selv om han understreker at han ikke er aktuell for nye lederoppgaver, ser han fortsatt for seg «mange interessante oppgaver som frittstående rådgiver».

Styreleder i Vårt Land og konsernsjef i Mentor Medier, Per Magne Tveiten, er takknemlig for innsatsen Simonnes har lagt ned.

– Helge har en sjelden evne til redaksjonelt klarsyn kombinert med god strategisk og forretningsmessig teft. Vi er mange som er takknemlig for den innsats han har lagt ned, sier Tveiten, som er konstituert som administrerende direktør fra i dag.

Les også
Flemming Rose slutter i Jyllands-Posten
Les også
Vårt Lands redaktør på dypt vann
Les også
Helge Simonnes om ekstremisme
Les også
Hvorfor konservative kristne blir skyteskive