Ingen internat-hjelp fra Siv Jensen

Finansminister Siv Jensen snur ryggen til når Skattevesenet legger opp til å slå beina under en rekke internatskoler, mener generalsekretær Jan Erik Sundby i Kristne Friskolers Forbund.

FinansministerJensen (Frp) besvarte fredag brevet fra lederen av finanskomiteen på Stortinget,Hans Olav Syversen (KrF), angående kompensasjon for merverdiavgift ved internatskoler. Hun gir ingen løfter om at internatskoler fortsatt kan regne med momskompensasjon for internatene slik de har vært vant med i ti år.

– Skuffende

– Skuffende fra finansministeren om moms og internat. Vi vil følge opp videre overfor regjeringen, skriver Syversen i en e-post til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jensen påpeker at det er skattekontorene som behandler sakene og at «vedtak vil kunne påklages til Skattedirektoratet eller bringes inn for domstolene». Hun skriver at departementet ikke kan gå inn i enkeltsaker og viser til at momskompenasjonen ikke har vært ment som en støtteordning til skoleinternater, men skulle bidra til at momsen ikke påvirket kommunenes valg mellom egne avgiftspliktige tjenester og kjøp hos private aktører.

LES:Siv Jensen gir ikke opp søndagsåpent

Skattedirektoratets skriv av 25. november legger til grunn at privatskoleelever ikke har «rettskrav på internatdelen». Dermed mener finansministeren at internatdriften ikke omfattes av kompensasjonsordningen.

Må kanskje stenge

Hvis dette blir resultatet, rammes flere kristne internatskoler. Enkelte kan bli nødt til å stenge fordi de ikke har midler til å dekke merverdiavgiften, langt mindre tilbakebetale tidligere kompensert moms.

– Dette er vi selvsagt skuffet over og merker oss at Frps finansminister snur ryggen til, sier generalsekretær Sundby i (KFF).