Skjermdump fra HEF-pressesjef Jens Brun-Pedersens Facebook-side.

– Noen rektorer er ondskapsfulle

Selv om Human-Etisk Forbund ønsker at det skal bli slutt på skolegudstjenester, mener pressesjef Jens Brun-Pedersen at det er media som skaper hysteriet rundt organisasjonen som opponent til kirken.

Jens Brun-Pedersen skriver på sin Facebook-profil:

Gått ut med brev

Likevel mener han at det ikke nødvendigvis er slik at HEF går ut mot skolegudstjenester år etter år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

­– Noen av oss retweeter gjerne det folk utenfor vårt forbund skriver, hvis det står i stil med våre verdier. Hvert år får vi spørsmål fra foreldre om regler for fritak og om skolens plikt til å lage alternativer. Vi bruker derfor også sosiale medier til å informere om hva som står på våre hjemmesider om dette, sier Brun-Pedersen.

Spenningsforhold

Brun-Pedersen ønsker også gjerne å legge dø påstanden om at HEF er imot alt som kirken sier og mener.

– Det er media som stadig bruker oss som opponent til kirken. Vi blir tolket for det vi er imot, og ikke det vi er for; nemlig likeverd og likebehandling. Vi er fortvilet over at de ikke kobler spørsmålet om skolegudstjenester til politikerne og skolemyndighetene.

Videre er han klar på at Human-Etisk Forbund har et visst ansvar i spørsmål rundt radioandakter, skolegudstjenester og salmemaraton.

– Våre viktigste verdier er å følge opp intensjonene i menneskerettighetene. Kommer noe fram i spenningsforholdet mellom majoritet og minoritet, som omhandler likeverd og likebehandling, så må vi påpeke det.

Les også
HEF kritiseres for kirkekritikk
Les også
Rektor avlyste, lokale ildsjeler busset barna til skolegudstjenesteSkolegudstjeneste i Hobøl kirke i Østfold
Les også
Sju av ti ønsker skolegudstjenester