SHIP TO GAZA: De to siste av de 18 som ble pågrepet etter at israelske soldater stanset fiskebåten Marianne av Göteborg fra Ship to Gaza, er løslatt og blir fløyet fra Israel mandag. Illustrasjonsfoto: Mohammed Salem, Reuters/NTB Scanpix

Israel løslater de siste fra Ship to Gaza

De to siste av de 18 som ble pågrepet etter at israelske soldater stanset fiskebåten Marianne av Göteborg fra Ship to Gaza, er løslatt og blir fløyet fra Israel mandag.

Ifølge Ship to Gaza dreier det seg om båtens kaptein og styrmann. De lander på Arlanda flyplass i Stockholm mandag ettermiddag.

Blant dem som var om bord i båten, var Al Jazeera-journalisten Ammar al-Hamdan og aktivist og styrmann Herman Reksten. Begge nordmennene ble løslatt før helgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LEDER: Når Hamas arrangerer sommerleir

Målet med turen var å levere medisiner og solcellepaneler til et sykehus på Gazastripen.

Marianne av Göteborg var opprinnelig en av fire båter i en aksjon som bærer navnet Freedom Flotilla III. De andre båtene ble stoppet tidligere på ruten, og den norsk-svenske farkosten var den siste med sjanse til å nå Gazastripen.

Aksjonen er den tredje i sitt slag siden 2008, men ingen av båtene har greid å nå fram til den palestinske enklaven ettersom de er blitt stanset av israelske soldater.

Sist gang aktivister forsøkte å ta seg inn til Gaza, var høsten 2012. Da ble seilbåten Estelle stoppet av israelske soldater og de tok med seg en rekke aktivister, blant dem stortingsrepresentant Aksel Hagen (SV).

Les også
Nordmenn fra Ship to Gaza løslatt
Les også
ICEJ og Israel
Les også
Leker krig mot Israel på alvor
Les også
Franske jøder strømmer til IsraelFranske jøder
Les også
Bibelcamp – Israels eksil og profetane