Om «skandaløs kjærlighet» i sør

Veritaskonferansen i Grimstad går ikke omveier rundt de vanskeligste trosspørsmålene: «Er ikke tanken om offer og soning primitiv og voldelig?» er ett av dem.

Se video nederst i saken

«Love hurts», synger det skotske bandet Nazareth i en 70-tallsklassiker. Dette er også inngangsordet for hovedtaleren under Veritaskonferansen i år, Mari Ovsepian.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er fjerde gang sammenkomsten arrangeres. Det skjer som før på området tilBibelskolen i Grimstad (BiG) i regi avLaget (Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag), BiG ogNLA Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand.

Skandaløs kjærlighet

Ovsepian kommer i helgen over fra Oxford i England som hovedtaler. Hun jobber til daglig forRavi Zacharias International Ministries (RZIM). Indisk-fødte Zacharias er en verdenskjent kristen trosforsvarer med klassiske evangelikalske standpunkter.

Ovsepian har studert teologi i Oxford, C. S. Lewis’ universitetsby, og er med i trosforsvarerlauget OCCA Fellows (Oxford Centre for Christian Apologetics).

Hun kommer inn på spørsmål som hvorfor korset var nødvendig for at Gud skulle forsone seg med menneskeheten, herav uttrykket «Guds skandaløse kjærlighet». Andre spørsmål hun forsøker å besvare, er: «Hvorfor kan ikke Gud bare tilgi, som muslimene sier?», «Er ikke tanken om offer og soning primitiv og voldelig?», «Hvorfor er det så mye usivilisert blodsutgytelse og søl i den kristne tro?» og «Hvorfor er korset og forsoningen så sentral?».

Vokser

Per Sigve Særheim leder styringsgruppa for konferansen og sier omkring 450 er meldt på i år. Det er en god stigning fra det første året, da mellom 100 og 200 var med.

– Kjærlighet er årets hovedtema, og vi kommer inn på hva både Bibelen og vår tids kultur sier om dette, forteller han og sier målet for konferansen er at unge mennesker skal kunne stå for sin tro uten å skamme seg.

– Det skal være mulig å tro på evangeliet og bruke hodet og hjertet samtidig, sier han.

SvenskeStefan Gustavsson er blant dem som skal bidra til at deltakerne får en sterkere plattform. Gustavsson har nylig skrevet boka «Trenger troen forsvares?» der han skriver om betydningen av kristent trosforsvar, en ferdighet han mener mange kristne har mistet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.