ARTIST: Lisa Børud (22) har de
...
ARTIST: Lisa Børud (22) har den siste tiden vært med på både Stjernekamp på NRK og Melodi Grand Prix. Foto: Astrid Dalehaug Norheim
Lisa Børud får kristen mediepris
Del
Barnestjernen og artisten Lisa Børud (22) er mottaker av Medierosen 2018 for sitt tydelige vitnesbyrd om sin kristne tro. Se videointervju med den ferske prisvinneren her.

Lisa Børud er årets vinner av Medierosen! Vi gratulerer! :)

Posted by Dagen on Wednesday, September 5, 2018

Lisa Børud (22) kommer fra den kjente Børud-familien og spilte inn sitt første album allerede i 2001. Etter noen år med pause fra artistlivet markerte hun seg på ny da hun deltok i Stjernekamp på NRK i fjor høst.

Juryen til Medierosen er imponert over den unge artistens tydelige vitnesbyrd i beste sendetid. 

I begrunnelsen for pristildelingen står det:

«Etter å ha "lagt opp" som artist som 16-åring, gjorde Lisa Børud et comeback i Stjernekamp på NRK i beste sendetid. Hun har vært tydelig med sin kristne tro, blant annet gjennom sangen "Kjærligheten seirer" som hun fremførte i ett av programmene. I intervjuer har hun også hatt et tydelig vitnesbyrd og bidratt på en positiv og smittende måte til å løfte frem kristen tro i offentligheten.» 

– Jeg har vært tydelig og jobbet med å være fast i troen – at folk vet at jeg er kristen. Det burde ikke være noen tvil, sier Lisa Børud.

Tydelig kristen

Lisa Børud forteller til KPK at hun er veldig takknemlig for prisen og synes det er flott at hennes trosengasjement blir lagt merke til.

– Det er veldig viktig for meg å være tydelig på det jeg tror på og at folk får se det. Dette er noe som ligger hjertet mitt nær og jeg synes det er veldig stas at folk har lagt merke til det, sier Børud til KPK.

Hun forteller at hun kun har fått positive tilbakemeldinger på at hun har vært så åpen om sin tro og har et klart råd til andre som ønsker å vise troen.

– Nøkkelen er å leve tett til Gud, så vil det komme naturlig. Tar man steget er det kanskej ikke så skummelt som man tror, sier Børud.

BRENNER FOR TROEN: Både artist Lisa Børud og leder i Tro & Medier, Jarle Haugland, er opptatt av at den kristne troen kommer til syne i mediene. Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK
 

Samstemt jury

Medierosen er en oppmuntringspris som går til en person, et program eller en redaksjon som har løftet frem kristen tro eller gode verdier i de allmenne mediene. 

– Gjennom sommeren har vi hatt en digital avstemming og en god, gammeldags avstemming på papir der vi har vært på stand. Lisa Børud fikk klart flest stemmer og juryen var samstemt enig om at hun fortjente prisen på bakgrunn av det hun har gjort det siste året, forteller kommunikasjonsleder i Tro & Medier, Simen Søvik.

– Lisa Børud var til slutt den av de fem kandidatene som juryen ønsker å løfte frem i 2018, men både Hanne Skartveit, Søsken på TV 2, Familieekspedisjonen på NRK og Jan Erik Larssen har utpekt seg som personer/program som har løftet frem kristen tro eller gode verdier det siste året.  

Tidligere vinnere er Andreas Håtveit, NRK for «Salmeboka minutt for minutt» og «Salmer til alle tider», Aftenposten for «Sweatshop» og TV Inter.

Medierosen 2018 ble delt ut under LINK-konferansen til NORME den 5. september i Storsalen i Oslo. 

lisa børud,medierosen,tro & medier,jarle haugland,media,stjernekamp,nrk,melodi grand prix,eurovision