AKTIV GUTT: På vei inn til soverommet sitt forteller Daniel om speideren, fotball og Fridalen guttekor som han nylig har begynt i. Han rekker også å informere om Birkeland menighet der han liker seg så godt, og mistrant-oppgaven han skal inn i.

Hekta på Corrie 
ten Boom

Daniel Aarvik tok seg selv med i historien da han skrev bok og laget tegneserie om Corrie ten Boom. Den hollandske damen som skjulte jøder under krigen er blitt tiåringens helt.

– Hun der erCorrie ten Boom, sier Daniel. Han peker på en legofigur med rødt skjørt, kullsvart oppsatt hår og blå bluse. Ved siden av Corrie står Casper, som er faren til Corrie. Han har svart hatt, svarte klær og langt hvitt skjegg. Men også søstrene til Corrie, Betsie og Nollie, og broren Wilhelm er representert med hver sin legofigur.

– Mest opptatt av krigen

Bak de fem på voksduken står huset som Daniel har bygget etter kopi fra originalen. Det befinner seg i Haarlem i Nederland. Tiåringen fra Bergen har konstruert kjøkken, stue, spisestue, soverom, urmakeri, skjulested og det hele. Han løfter på Corriefiguren og fører den raskt gjennom huset.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Corrie løper fra stuen, inn i gangen til soverommene, tar opp luken, tar opp veggen, hurtig, tar ned veggen, og stabler hyllen på plass. Da er hun safe.

Mens Daniel snakker, løfter han på luker og vegger og setter alt på sin rette legoplass igjen. I full fart. Akkurat slik det måtte skje under krigen da familien ten Boom skjulte jøder. Så raskt går det at lego-Corrie mister hodet.

Her viser Daniel frem legomodellen han har laget: