HILSEN: Statsminister Erna Solberg (H) hilste spesielt til barn og unge i salen på sommerstevnet til Sarons Dal. Foto: Skjermdump

Erna Solberg hilste Sarons dal

Lørdag kveld åpnet Sarons Dals sommerstevne, det første i nyoppusset hall.

Deltagerne på Sarons Dals sommerstevne fikk seg en overraskelse lørdag kveld. Statsminister Erna Solberg (H) dukket nemlig opp på storskjerm for å hilse misjonsvennene.

Hun gratulerte de fremmøtte med splitter ny møtehall i Kvinesdal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg har lyst til å gratulere dere alle, sa statsministeren.

– Ikke bare for oss selv

Pastor i Troens Bevis Verdens Evangelisering, Sten Sørensen, tror den nye hallen vil være til glede og inspirasjon i årene som kommer.

– Hallen har fått et skikkelig ansiktsløft. Jeg må nesten klype meg i armen når jeg tenker på at den er vår, sier Sørensen og utbryter: Den er så flott.

Sarons Dal har hatt samme hall i 40 år, og det var mye som trengte utskiftning, men Sørensen sier det ikke bare var derfor de valgte å pusse opp.

– Vi har ikke gjort dette bare for oss selv. Jeg har passert 65 år, og kunne klart meg med den gamle hallen. Men nå gir vi de neste generasjonene et flott verktøy til å spre evangeliet, og viser at vi har tro på dem, sier han.

HILSEN: Sommerstevnet i Sarons Dal ble åpnet med en videohilsen fra statsminister Erna Solberg. Her er pastor Sten Sørensen sammen med statsministeren, bildet er tatt i sammenheng med et tidligere stevne. Foto: Jan Ivar Vik

– Kompakt historie

Bare skjelettet er igjen av den gamle hallen. Blant det som er pusset opp er scenen, toaletter, stoler, kontor og tak.

– Hallen vår rommer en kompakt historie. Det har vært tusener av mennesker her hver sommer. Vi ønsket å markere at den har blitt ny på en spesiell måte, og tenkte det kunne være en fin anledning å spørre statsminister Erna Solberg om å være med på åpningen, sier Sørensen.

Solberg hadde ikke anledning til å komme selv, og lagde derfor en videohilsen til stevnet som alle fikk se åpningskvelden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ingen visste om det på forhånd, så det ble en skikkelig overraskelse på åpningsmøtet, sier en glad Sørensen.

Åndelig inspirasjon

I sin hilsen til Sarons Dal gratulerte Solberg med ny hall, og la blant annet vekt på åndelig inspirasjon i dagene som kommer.

– Når folk fra mange forskjellige kirkesamfunn samles til åndelig inspirasjon, til fellesaktiviteter og til å møte både nye venner og gamle kjente, så er det samholdet, aktiviteten, troen som er det aller viktigste. Jeg har lyst til å gratulere dere alle med starten på dette og ønske dere en god og hyggelig stevnetid, og ikke minst gi en særlig hilsen til de mange barn og unge som skal delta her, sa hun i videoen.

25 millioner

Ifølge Sørensen måtte Sarons Dal ha en egenandel på rundt 3 millioner kroner for å renovere hallen. Dette har de samlet inn ved hjelp av pengegaver det siste året. I tillegg fikk de støtte fra Kvinesdal kommune på rundt 1,4 millioner kroner. Prisen for den nye hallen totalt skal ha vært på rundt 25 millioner kroner.

Ifølge Sørensen har misjonsstiftelsen 20 år på å betale pengene tilbake.

– Vi ønsker ikke å belaste misjonen med hallen, og har derfor sagt at de kan gi de som har anledning. Det blir en gave som er øremerket nedbetalingen av hallen, sier pastoren.

Les også
Prøver å få ned stress-faktoren
Les også
Lokker ungdom med «escape-room»
Les også
– Jesus er turleiaren vår
Les også
Baptistene dropper sommerstevne
Les også
Inspirerer eldre til å tette generasjonskløfta