Derfor skremmer Ørjan (30) Jehovas Vitner

Ørjan Gamst (30) fra Troms var lei av å få Jehovas Vitner på døren. Derfor bestemte han seg for å gi dem en liten støkk. Nå går videoen av mannen med hestemaske viralt i sosiale medier.

Fredag sist uke troppet to kvinner fra Jehovas Vitner opp utenfor døren til Ørjan Gamst (30) i bygda Brøstadbotn i Dyrøy kommune, som ligger i Troms fylke. Kvinnene hadde først vært på besøk hos moren til Gamst som bor i et nabohus i samme gate.

Et hestehode foran

– Hun fortalte meg at de nå var på vei til mitt hus, sier nordlendingen til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Da rigget jeg opp et kamera og tok på meg hestemasken, fortsetter Gamst.

 

SE VIDEO:

Ørjan (30) skremmer Jehovas Vitner på dør

Ørjan (30) var lei av å få Jehovas Vitner på døren. Derfor bestemte han seg for å gi dem en liten støkk. Nå går videoen av mannen med hestemaske viralt i sosiale medier. *Hva mener du om nordlendingens påfunn? :)

Posted byDagen on Thursday, April 12, 2018

 

Lei av besøk

Helt siden 2014 har han fått besøk av Jehovas Vitner, noe han har sett seg lei av.

– Så langt har min familie måttet avvise dem mer enn seks ganger, og når vi ikke har vært hjemme har de lagt igjen brosjyrer på døra vår, sier Gamst.

Han forteller at han selv er medlem av Den norske kirke, men at han ikke er religiøs.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Må tåle såpass

Da den ene kvinnen i videoen ringte på Gamsts dør, åpnet han den brått opp og brølte til med hestemasken på.

– Det var vanskelig både å se og høre noe som helst med masken på. Jeg hørte ikke kvinnens hyl en gang. Jeg brølte så høyt at jeg bare klarte å høre meg selv.

– Hvorfor bestemte du deg for å skremme kvinnene med et hestehode?

– Det var noe jeg tok på sparket. Når de går rundt og besøker nesten alle husstandene i bygda så må de tåle såpass, mener Gamst.

Han sendte først videoopptaket som en privat melding til en venn på Facebook, og i løpet av kort tid spredte videoen seg i flere fora, deriblant på Facebook-siden «religionskritisk debattforum». Han forteller at de to kvinnene etter stuntet begynte å le av det de hadde blitt utsatt for.

– Da de var på vei bort, kommenterte den ene kvinnen at det kanskje var et barn som var ute på rampestreker. Jeg flirte godt av dette fordi jeg er 1,85 centimeter høy og veier over 100 kg. Det var artig, humrer han.

Går viralt på Facebook

Gamst innrømmer at han var bekymret for at kvinnene skulle ta skade av stuntet.

– I ettertid tenkte jeg at noe kunne gått galt. Jeg var redd for at kvinnene kunne bli så skremt at de ville miste mobiltelefonene sine i bakken og knuse skjermene sine, dersom de holdt de i hånda, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvilke reaksjoner har du fått som følge av videoen?

– Så langt har videoen fått over 360.000 avspillinger. Det er ingen sure fjes på Facebook, og heller ingen negative reaksjoner, men bare «likes» og latter-emojier. Responsen har vært enorm, sier han.

 

 

HOLOCAUST: Masseutryddelsen av jøder, romfolk og homofile under krigen er grundig forsket på og dokumentert....

Posted byDagen on Sunday, June 11, 2017

 

 

Vil fortsette å skremme

Gamst forteller at han noen dager etter stuntet la ut en ny og sladdet video, for å unngå å identifisere kvinnen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kommer du til å fortsette med å skremme Jehovas Vitner?

– Ja, selvsagt. Dersom jeg vet de er i nærheten har jeg masken klar, sier han.

Ønsker ikke å kommentere

Dag-Erik Kristoffersen i informasjonstjenesten i Jehovas Vitner forteller at kvinnen som ble filmet og skremt i videoen ikke ønsker å la seg intervjue.

– Vi har ingen kommentar til hendelsen annet enn at vi stort sett alltid blir tatt godt imot, selv om ikke alle er enige i budskapet vi kommer med, sier han.