Søndag åpnet Arbeiderpartiet s
...
Søndag åpnet Arbeiderpartiet sin valgkamp på skolen der Frelsesarmeen ble nektet permanent leieavtale. Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ha religiøse organisasjoner med i større grad. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix
Ap-lederen roser Frelsesarmeen
Del
– Skal vi løse mange av oppgavene i vår samfunn - sosialt, integrering og deltagelse - må de ideelle og frivillige organisasjonene med, sier Jonas Gahr Støre til Dagen.

– Selv om de er religiøse?

– Ja, selv om de er religiøse. Frelsesarmeen har en lang tradisjon i å gjøre uvurderlig sosialt arbeid i det norske samfunnet. Jeg tror at vi ikke klarer å få til de oppgavene om vi ikke klarer det samspillet bedre, mobiliserer nye omsorgsressurser, sier Ap-lederen til Dagen da han søndag var på Ny-Krohnborg skole på Løvstakken i Bergen for å åpne valgkampen.

I vinter ble Frelsesarmeen først nektet en permanent leieavtale på denne skolen av Fremskrittspartiets kulturbyråd – som senere snudde etter press frå Arbeidepartiet og Kristelig Folkeparti i byen.

LES OGSÅ: Advarer mot religionsfrykt i kommunen

– Mye på spill

– Bergen er et sted for de store anledninger. Dette er en stor anledning, sa Gahr Støre til Dagen da han søndag ettermiddag åpnet partiets offisielle valgkamp i Bergen.

Det er ikke uten grunn at partiet bruker krefter på vestlandsbyen i denne valgkampen. De har en sjanse til å fravriste Høyre og Frp byrådsmakten - og inngå et samarbeid med KrF, hvis KrF vil.

– Mye står på spill i Bergen. Det er en av byene der vi er mest motivert, forberedt og engasjert i å få til et skifte, sier Støre til Dagen.

Han fremhever tre saker som er viktig i byen: Å styrke antall lærere i skolen, opprustning av skolebygg, en moderne eldrepolitikk med varierte tilbud til eldre og en miljøpolitikk «som kan ta luftutfordringene på alvor».

– Dette er også hovedutfordringene Arbeiderpartiet har på nasjonalt plan. I Bergen finner man dem igjen, sier Støre.

– Vil det påvirke nasjonalt hvis dere får KrF med på laget i Bergen?

– Valget avgjøres lokalt, men nasjonen følger alltid med på hva som skjer i Bergen. Det blir lagt merke til.

LES OGSÅ: KrF-Hareide vil over seks prosent

Garanterer stengt

En ny meningsmåling offentliggjort i Bergens Tidende i går gir flertall til en konstellasjon av Arbeiderpartiet, KrF og Miljøpartiet De Grønne i Bergen.

Høyres ordfører Trude Drevland stilte på KrFs valgkampåpning i Bergen lørdag med gul jakke og omtalte det som et klart frieri.

Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Harald Schjelderup var også på KrFs valgkampåpning som tilskuer. Søndag var han en av hovedpersonene på en tettpakket skoleplass på Ny-Krohnborg under Arbeiderpartiets åpning.

– Hva har du som medgift til KrF?

– Blir jeg byrådsleder, garanterer jeg søndagsstengte kjøpesentre og butikker i Bergen, sier han og fremhever også tidlig innsats i skolen.

ap,arbeiderpartiet,bergen,harald schjelderup,høyre,jonas gahr støre,krf,løvstakken,ny-krohnborg skole,søndagsåpne butikker,Trude Drevland,valg2015,valgkamp