Trener disipler i Israel

Den Norske Israelsmisjon går inn i et samarbeid med norske bibelskoler. Målet er tre måneders disippelundervisning for unge i Israel.

– Det er begrenset hvor mange vi når gjennom volontør- og teamtjeneste iIsrael, sierRolf Heitmann, generalsekretær iDen Norske Israelsmisjon.

Organisasjonen har lenge ønsket å gi ungdom en smak av Israel og jødisk kultur. Nå er drømmen fornyet gjennomVeivalgsprosjektet, som handler om organisasjonens utsikter de neste 15 årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Heitmann ser for seg oppstart av disippelundervisningen ved begynnelsen av skoleåret, neste høst. Bibelskoleelevene, som vil bo i Jerusalem og Galilea, vil klare seg med turistvisum.

Med Israel som klasserom

Planen er å kombinere undervisning med praktisk arbeid og tjeneste, og slik gi bibelskoleelevene nærhet til jødisk kultur og tro.

– Israels natur og geografi er et klasserom i seg selv, og mye av undervisningen vil foregå ute. Det er også naturlig å bruke vårt nettverk i Israel, slik at elevene får oppleve menighetslivet og hverdagen, forklarer Heitmann.

En del av de praktiske oppgavene som bibelskoleelevene skal få ta del i, er allerede etablert gjennom den eksisterende volontørtjenesten.

– Slik som hvordan å evangelisere og formidle den kristne tro overfor jøder, eller hvordan enkelt å snakke med folk på gata. Det kan også være tjenester av en mer praktisk art, som hjemmebesøk hos fattige og hjelp til vasking av hus, sier generalsekretæren.

Bibelskoletilbud

Den Norske Israelsmisjon har fra før et nært samarbeid medBibelskolen i Grimstad, som nå skal bidra i etableringen av disippeloppholdet i Israel.

– Vi har ikke nødvendig erfaring og kompetanse innen ­bibelskoledrift. Men det vi har, er kompetanse på Bibelens jødiske røtter og et stort nettverk i ­Israel. Skal vi få til et godt opplegg og solid etablering, gjør vi lurt i å samarbeide med en norsk bibelskole med statlig støtte, poeng­terer Heitmann.

Han håper og ser ikke bort i fra at flere lutherske søsterorganisasjoner etter hvert vil slå følge. Bildet han maler er et samarbeid mellom en rekke bibelskoler og Den Norske Israelsmisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Målet er å ha nye skoleklasser med 25 bibelskoleelever, hver termin, til sammen 100 elever gjennom skoleåret.

Det er visjonen som Heitmann solgte inn på landsmøtet sist uke.

Stort engasjement

Tanken om en tre måneder lang disippelundervisning i regi av Israelsmisjonen vakte stort engasjement, spesielt blant de eldre deltakerne.

– Men i første omgang er målgruppen de litt yngre, påpeker generalsekretæren.

Han tror oppstarten blir relativt rolig.

– Da får vi testet opplegget og sett hvordan det fungerer i praksis. Basert på de erfaringene vi gjør oss, kan vi utvikle et permanent og større disippelprogram. Det gjøres tilsvarende i Danmark, og jeg har stor tro på at vi skal få til noe lignende og med et like godt resultat, bare med utgangspunkt i Norge, sier Rolf Heitmann, generalsekretær i Den Norske Israelsmisjon.