FRISKT BLOD: Knut Kåre Kirkholm (til venstre) og Gjermund Nordhus stilte slipsfritt og uformelt til intervju da de ble Fast Grunns nye, ledende radarpar i 2013.

Fast Grunn får fast følge med Dagen

Dagen inngår et enda tettere samarbeid med magasinet Fast Grunn. Doblet opplag er innen rekkevidde, tror salgsavdelingen.

Den utvidede samarbeidsavtalen mellom Dagen og magasinet Fast Grunn innbærer at Dagen helt overtar ansvaret med abonnementsregisteret og for markedsføringen samt trykkingen av den snart 70 år gamle publikasjonen som har sitt utspring i Norsk Luthersk Misjonssamband.

Den første utgaven kom i 1948. I glansdagene på 70-tallet lå opplaget rundt 4000.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kan Fast Grunn komme dit igjen?

– Det er ikke urealistisk over noe tid, sier opplagssjef Øystein Samnøen i Dagen.

Han tror mange Dagen-lesere ville være veldig interessert i Fast Grunn, og derfor vil alle Dagens faste abonnenter få magasinets juleutgave tilsendt.

LES: Krevende folkekirke

Konservativt

– Dette er et magasin for konservativt tenkende og troende kristne med ett hovedtema for hver utgivelse. Det trekker fram en bred og spennende linje av skribenter og intervjuobjekter. Fast Grunn er en publikasjon som kan ligge lenge på stuebordet og leses litt om gangen. Det er et godt supplement til dagsavisa, mener Samnøen.

Han legger ikke skjul på at det trengs flere faste lesere for å oppnå økonomisk bærekraft.

– Vi må øke antallet lesere betydelig, men vi tror dette samarbeidet er både spennende og fornuftig. Dagen har et godt utgangspunkt for å vise frem Fast Grunn for mange mennesker, mener han.

Han roser også den foryngede redaksjonen i bladet for fornyelsen de har fått til. Han mener kvaliteten er høy både redaksjonelt og grafisk. Derfor bør Fast Grunn ha utsikter til videre liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Korset- det skjønneste i verden

– Livredning?

– Snakker vi ren livredning her?

– I den fasen der vi overtok var opplaget veldig på vei ned. Vi fikk fritt mandat til å gjøre endringer som kunne ta dette i riktig retning, og det har gått oppover, sier Knut Kåre Kirkholm.

Han overtok det redaksjonelle ansvaret etter Egil Sjaastad ved inngangen til 2013 sammen med Gjermund Nordhus, men er for tiden eneredaktør fordi Nordhus er i permisjon.

– Vi lå under 1700 i opplag, men nedgangen er stopp, sier Kirkholm til Dagen.

Registeret viser nå over 1850 abonnenter, og bare siden avtalen trådte i kraft ved månedsskiftet, har det kommet til noen nye abonnenter.

– Målet er at dette samarbeidet skal gi et ytterligere løft. Vi ønsker å få til en synergi ved at Dagen overtar markeds- og abonnementsføring. Forhåpentlig blir det også litt redaksjonelt samarbeid, sier Kirkholm. Fast Grunn utgis av Lunde forlag, og redaksjonen i bladet vil fortsatt være uavhengig. Dagen-redaktør Tarjei Gilje er imidlertid med i redaksjonsrådet som kommer med innspill til Fast Grunn-redaktørene. Og Dagen-journalister har tidvis bidratt i Fast Grunns spalter.

Et eventuelt økonomisk overskudd vil bli delt mellom Dagen og Fast Grunn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flere sammen

Samnøen tror det er et spørsmål om tid før flere trykte publikasjoner i kristen-Norge finner å måtte legge ned eller slå seg sammen med andre.

– Det er lurt å tenke samarbeid og slå sammen markedsføring og salgsapparat. Med færre enheter kan man lykkes med å styrke det eksisterende og å fornye en del publikasjoner som har en lang historie, sier Samnøen.

Les også
Det håp vi eier
Les også
Jobbsøking med kristen-CV
Les også
Har Gud virkelig talt?
Les også
Setter aksept foran helbredelseAsbjørn Gabrielsen
Les også
Krevende folkekirke