Leder i KrF Knut Arild Hareide snakker med pressen under budsjettforhandlinger på Stortinget lørdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Nitid søndagsarbeid om budsjettet

Samarbeidspartiene fortsetter dragkampen om neste års budsjett. Håpet er å kunne presentere en løsning mandag.

Forhandlingene er på overtid, og så en stund ut til å være i stampe. Først lørdag, etter et møte mellom partilederne hos statsminister Erna Solberg (H), så det ut til å bli fortgang i arbeidet. Da fikk Venstre blant annet avklaringer knyttet til deres krav om å gjøre budsjettet grønnere.

LES: – Får mer igjen for frivillig bistand

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Venstre og Kristelig Folkeparti har siden lørdag ettermiddag jobbet med forslag som skulle oversendes de to regjeringspartiene søndag.

Tar natta til hjelp?

Søndag formiddag var finanspolitikere og rådgivere i sving på Stortinget

Klokka 13 møttes Venstres finanspolitiske talsperson Terje Breivik og Kristelig Folkepartis Hans Olav Syversen for å koordinere sine nye forslag til regjeringspartiene.

Et nytt forhandlingsmøte mellom alle de fire partiene vil trolig tidligst finne sted tidligst sent søndag ettermiddag. Mye tyder på at også kvelden og natta blir tatt i bruk.

Det er et nitid arbeid som må gjøres før en løsning kan presenteres, og selv om partene har satt seg en frist til klokka 12 mandag, den siste i rekken av flere frister, er det usikkert om også denne vil holde.

Finansdebatten er blitt utsatt for andre år på rad. Etter planen skulle den vært holdt førstkommende torsdag.

– Reell vilje

– Regjeringen har vist reell vilje til å få til en enighet, og det er vi veldig glade for. Men det er ganske mange enkeltposter som må på plass før man har en reell enighet, sa KrF-leder Knut Arild Hareide før han gikk hjem fra kontoret sent lørdag ettermiddag.

Han holdt imidlertid fortsatt muligheten åpen for at de fire partiene ikke ville bli enige.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Sånn som det ser ut nå, ligger det til rette for at vi skal kunne se en løsning i løpet av rimelig kort tid. Men om det betyr ett eller to døgn, er vanskelig å si eksakt, sa Venstres finanspolitiske talsmann, Terje Breivik, til NTB lørdag kveld.

Les også
Monopol på kristen politikk?
Les også
Flyktninger i Sverige må ordne husly på egen hånd
Les også
Flere enn 1.500 asylsøkere borte fra norske mottak
Les også
EU vil skjerpe grensekontrollene rundt Schengen
Les også
– Sverige høyner trusselnivået