Alle omkom da passasjerfly styrtet utenfor Moskva

Alle de 71 som var om bord, mistet livet da et russisk passasjerfly styrtet like etter avgang fra Moskva søndag. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

Flyet skulle til byen Orsk i Ural, men flygelederne mistet radarkontakten med det to minutter etter avgang fra Domodedovo-flyplassen sør for Moskva søndag ettermiddag, melder nyhetsbyrået Interfax.

Flyet, som er av typen Antonov An-148, tilhører selskapet Saratov Airlines. Det var i rundt 2.000 meters høyde da kontakten med kontrolltårnet ble brutt. Det styrtet nær landsbyen Argunovo, rundt 50 kilometer øst for flyplassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Øyenvitner forteller til Interfax at de så flyet falle brennende mot bakken.

Russiske transportmyndigheter bekreftet søndag kveld lokal tid at ingen overlevde styrten. Flyet hadde 65 passasjerer og en besetning på seks om bord.

– Besetningen og passasjerene hadde ingen sjanse til å overleve, sier en kilde i den russiske redningstjenesten til nyhetsbyrået.

Årsak ukjent

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men den russiske flyhavarikommisjonen har begynt arbeidet med å etterforske styrten. Det var dårlig vær i området.

Ifølge russiske medier er de såkalte svarte boksene, som inneholder ferdskriver og taleregistrator, funnet. Men det er ikke bekreftet av myndighetene.

Nyhetsbyrået Tass melder at flymaskinen ble satt i trafikk i 2010, men at det i perioden 2015 til 2017 sto på bakken i to år på grunn av mangel på deler. Flyet skal ha blitt satt i trafikk igjen i februar i fjor.

Putin kondolerer

Over 150 redningsmannskaper er satt inn i arbeidet, og flere levninger av omkomne er funnet. Vrakrester er spredt over et stort område, og redningsarbeidet er vanskelig. Redningsmannskaper greier ikke å ta seg fram til stedet med kjøretøy, men må gå til fots.

President Vladimir Putin har sendt sine kondolanser til de pårørende. Samtidig opplyser guvernøren i Orenburg-regionen, der byen Orsk ligger, at alle de 65 passasjerene var fra regionen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lokale medier viser bilder av fortvilte og gråtende pårørende som samlet seg på flyplassen i Orsk. Psykologer og annet helsepersonell er sendt til flyplassen for å hjelpe de pårørende, melder det lokale nettstedet Ural56.ru.