Stor protest mot homofilt partnerskap i Roma

Hundretusener av mennesker er lørdag ventet til parken Circus Maximus i Roma for å protestere mot et forslag om partnerskap mellom likekjønnede.

Lovforslaget har vært et heftig debattert tema for regjeringen til statsminister Matteo Renzi.

– Så mange som mulig må ta del i protesten, dette er det eneste våpenet vi har, sier arrangør Massimo Gandolfini i forkant av arrangementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES:LLH om vigsel av likekjønnede: – Vi vil ikke ha særordning

Gandolfini forventer å fylle Circus Maximus, en park som tar 350.000 mennesker. Myndighetene i Roma sier de forbereder seg på at opptil en halv million kommer til å delta på arrangementet.

Italia er det siste store vestlige landet som ikke gir likekjønnede par juridiske rettigheter. Den europeiske menneskerettighetsdomstolen har gjentatte ganger klaget på at Italia ikke anerkjenner likekjønnede partnerforhold.

Vedtaket, som ble tatt opp i senatet torsdag, vil gi homofile rett til å forplikte seg til hverandre foran en myndighetsperson og i noen tilfeller adoptere hverandres barn og arve hverandre.

Italienske biskoper har uttrykket bekymring over at myndighetene vil likestille ekteskap og partnerskap, som de mener vil skape et alternativ til familielivet.