Plantet naziflagg på badestrand

«Så ufattelig trist!» og «Skam til de» er blant reaksjonene etter at badegjester tok med seg et naziflagg til populær strand i Rogaland.

To menn benyttet søndag anledningen til å ta med seg et naziflagg i finværet og plantet det i sanden på Borestranden i Rogaland. Etter at flere av badegjestene tok bilder av mennene ble disse spredt i sosiale medier som Facebook og Snapchat.

Det varStavanger Aftenblad som først omtalte saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Bør starte strandrenskning!

Christine Delgado Lima sier til avisen at hun søndag kveld la ut bilde av mennene med naziflagget, og at bildet ble tatt av søsterens venninne. Hun har fått spørsmål på Facebook om bildet er ekte, og bekrefter overfor avisen at bildet ikke er manipulert.

– Det er ekte. Utrolig nok, sier hun.

I kommentarfeltet under Facebook-innlegget uttrykker flere sjokk og sinne.

«Er dette ekte, og ikke photoshopet?» spør en annen.

«Skam til de...» skriver en tredje person.

Forbudt

Politiet sier til Aftenbladet at de ikke kjenner til saken.

– Vi har ikke fått noen meldinger angående dette, så det er helt ukjent for oss, sier Jostein Reiestad, operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt.

Politiadvokat Per Terje Brundtland bekrefter overfor avisen at det å plante et naziflagg på et offentlig sted er forbudt i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Alle nazisymboler er forbudt i det offentlige rom i Norge, sier han.

Flere nazi-episoder

I begynnelsen av mai oppdaget forbipasserende langs Frøylandsvatnet på Jæren rasistisk graffiti med nazistisk budskap på benker, lyktestolper og strømbokser. Graffitien hadde delvis en henvisning til nettsiden til den høyreekstreme gruppa Den nordiske motstandsbevegelsen. Skadeverket ble da anmeldt til politiet.

Dagen skrev i april om hakekorset som under påskehøytiden ble malt opp i nærheten av Byrkjedalstunet i Rogaland.