KrF-leder Knut Arild Hareide er overrasket over at Rogaland KrF lot vinneren ta nesten alt da veivalg og delegater til det ekstraordinære landsmøtet ble banket gjennom på et fylkesårsmøte i Stavanger lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Hareide overrasket over Rogaland KrFs blåfargede liste til landsmøtet

KrF-leder Knut Arild Hareide håper ikke resten av partiet følger Rogalands eksempel med å la flertallet dominere listen over delegater til landsmøtet.

Rogaland KrF sender én av 16 som støtter partilederens råd om å søke regjeringsmakt med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, til det ekstraordinære landsmøtet som tar partiets veivalg 2. november.

Samtidig stemte 32 prosent for en resolusjon som støttet Hareides linje.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er glad for at en av tre støtter meg i Rogaland. Men jeg er overrasket over at Rogaland KrF velger å ikke lytte til et råd fra hele partiledelsen om å gjøre hva de kan for å sørge for at begge sider blir representert på landsmøtet, sier Hareide i en SMS til NTB.

Han advarer mot at en praksis der vinneren tar alt kan bidra til å splitte partiet.

– Rogaland sender med sin avstemning et signal til resten av partiet som jeg håper ikke lyttes til. Vi trenger et resultat 2. november som har legitimitet i hele partiet, sier Hareide.

Les også
Vinneren tok nesten alt i Rogaland KrF
Les også
Klart flertall for Høyre, Frp og Venstre-regjering i Rogaland KrF
Les også
KrF-veteran vil utnytte historisk mulighet med Ap og Sp
Les også
Nesten rein blå liste fra Rogaland KrF
Les også
KrF var ikke kristenledernes idé