Tiltak mot arbeidsledighet var det viktigste under forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett, understreker Hans Olav Syversen (KrF). Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Venstre og KrF fant rom for sine hjertesaker

Litt penger til et hestesenter, Sjømannskirken og kristent arbeid blant blinde er noe av det regjeringen og støttepartiene fant rom for i forliket om revidert nasjonalbudsjett.

Opposisjonen mener forliket bærere preg av at regjeringspartiene og partnerne i Venstre og Kristelig Folkeparti puslet med småpenger.

Tildelingene ble uansett svært godt tatt imot av dem som ble tilgodesett. I Mandal blir det ny folkehøyskole med vekt på industridesign. Godt nytt for både Lindesnes-regionen og folkehøyskolesektoren, applauderte KrFs utdanningspolitiske talsmann Anders Tyvand.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kunst og kultur

Kristiansund kirke-, kunst- og kulturfestival kan glede seg over halvannen million kroner, mens stiftelsen First Scandinavia får muligheten til å gi flere barn og unge gode læringsopplevelser med teknologi og naturvitenskap når de nå kan plusse 500.000 på budsjettet.

Sjømannskirken slår fast at de nå kan sette fart i planene om å få fast tilstedeværelse på Filippinene etter at ekstrabevilgningen på 2,5 millioner kroner var på plass.

KrFs finanspolitiske talsmann Hans Olav Syversen medgir at det har vært viktig å få på plass noen hjertesaker i forbindelse med forhandlingene. Han smiler litt over at opposisjonen harselerer med småsakene.

– Det er ikke her vi har hatt de store diskusjonene. Det vi har vært særlig opptatt av, er tiltak mot ledighet. Det er det vi har brukt krefter og penger på, sier Syversen.

Syklister

Venstres Terje Breivik forsvarer prioriteringene.

– Dette er en forhandling av et revidert budsjett. Det er ikke stedet for å komme med de store politiske sakene, sa han da de fire samarbeidskameratene kunne presentere enigheten i Stortingets vandrehall mandag ettermiddag.

Også Venstre har fått gjennomslag for noen av sine hjertesaker, viste Breivik til, og pekte blant annet på mer penger til miljørettet forskning. Og syklistene får også sitt.

– Selv om det ikke er store summer, så indikerer det tydelig en retning. Nye 10 millioner kroner til gang- og sykkelvei, sa Breivik.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Til sammen har regjeringspartiene og samarbeidspartiene flyttet på rundt 400 millioner kroner i forliket.

Les også
Fornøyde budsjettkamerater på Stortinget
Les også
200 flere studentboliger i revidert statsbudsjett