Frisør Merete Hodne går til re
...
Frisør Merete Hodne går til rettslige skritt for å få stoppet å bli kalt "nazifrisør" i en revy. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Hijabdømt frisør med rettslige skritt mot revylag
Del
Den hijabdømte frisøren Merete Hodnes advokat har sendt en begjæring om midlertidig forføyning for å stanse bruken av ordet "nazifrisør" i en revyforestilling.

Hijabdømte Merete Hodne har engasjert advokat etter at revylaget " Løgnaslaget ", ikke har sluttet med å kalle henne "Nazifrisøren fra Bryne", i sin forestilling, skriver Dagbladet .

– Jeg blir kalt "nazifrisøren" på Bryne. Det er helt, helt forkastelig. Jeg kjemper mot totalitære ideologier som muhammedanisme og nazisme. Da blir det helt horribelt å bli omtalt som nazifrisør, sier Hodne.

LES: Hijabdømt frisør truer med å ta revy til retten

Hun ble i lagmannsretten tidligere i år dømt til 7.000 kroner i bot for å ha nektet en hijabkledd kvinne adgang til sin frisørsalong. Hodne har anket saken til Høyesterett .

Hodnes advokat, Linda Ellefsen Eide , sier de har sendt en begjæring om midlertidig forføyning. Det betyr at de krever at revylaget slutter å bruke ordet inntil en rettsavgjørelse foreligger, menrevylaget har ingen planer om å fjerne ordet fra revyen, og viser til ytringsfriheten.

– Vi har ytringsfrihet og vi vil ikke sensurere. Sist gang det var sensur på norske scener var i perioden 1940-45, ironisk nok under nazistene, sierprodusent for revyen, Pål Magnor Kvammen . Så langt har Løgnaslaget spilt 51 forestillinger med sketsjen om «nazifrisøren».

LES OGSÅ: Malika Bayan legger vekk hijaben

"Løgnaslaget" har engasjert advokat Brynjar Meling i saken. Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte saken.